Προ των πυλών η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, δηλώνει ο Παναγιωτόπουλος

O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Φωτογραφία ΥΠΕΘΑ
Αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες για τον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με όσα δήλωσε από τη Θάσο ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος αφού επεσήμανε ότι “η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ισχυρές και διασφαλίζουν τις συνθήκες, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας και τα κυριαρχικά της δικαιώματα δημιουργώντας ισχυρή αποτροπή έναντι κάθε επιβουλής”. Πρόσθεσε επίσης ότι “με τον δεδομένο σχεδιασμό για προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, έλευση περισσότερων στρατευσίμων, από την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες που θα γίνει σύντομα και την αύξηση των σπουδαστών των παραγωγικών σχολών που βγάζουν τους αξιωματικούς στο στρατό ξηράς, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν περισσότεροι στον Έβρο να υπηρετήσουν”.

Υπενθυμίζεται πως κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει και την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αμέσως μετά το λύκειο.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Το Oruc Reis… ανηφορίζει προς τα 12 μίλια και το Καστελόριζο: Όλο το στράτευμα σε γενική επιφυλακή

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal