Πούτιν: Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα για την επέτειο του 1821

File Photo: Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού θα επισκεφθεί την Ελλάδα για τους εορτασμούς κατά την επέτειο των 200 χρόνων από τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. EPA/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL/SPUTNIK MANDATORY CREDIT μέσω ΚΥΠΕ




Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιήσει εντός του επόμενου έτους ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να βρίσκεται στην Ελλάδα την 25η Μαρτίου την 200h επέτειο από την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο κ. Πούτιν, με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, επιλέγει να έρθει στην ελληνική πρωτεύουσα εντός του 2021 προκειμένου να συνδυάσει την επίσκεψή του με τις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα.

Η ελληνική κυβέρνηση είχε αποστείλει σχετική πρόσκληση εδώ και καιρό στο Κρεμλίνο, όπως έχει πράξει και με τις ηγεσίες άλλων χωρών που θα ήθελε να βρεθούν στην Ελλάδα το 2021 και η πρόσκληση έγινε δεκτή.

Μάλιστα, την επικείμενη επίσκεψη του υψηλού καλεσμένου αναμένεται να ανακοινώσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που θα αφιχθεί στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν μερικά εικοσιτετράωρα, η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα επεσήμανε με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναγνωρίζει το νόμιμο κατά το Διεθνές Δίκαιο δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Μάλιστα η ρωσική πρεσβεία έκανε ειδική αναφορά στη ναυμαχία του Ναυαρίνου κατά την οποία ο τουρκικός στόλος βυθίστηκε από δυνάμεις της Ρωσίας, Γαλλίας και Αγγλίας.

Με πληροφορίες από Open tv, ant1.gr

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρωσικό ΥΠΕΞ θυμήθηκε τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου και τη βύθιση του τουρκικού στόλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: