Πιθανό και 3ο κύμα πανδημίας λέει ο Γάλλος Υπουργός Υγείας: Ενα εκατ. οι μολυσμένοι στη χώρα

Παρακολουθώντας το διάγγελμα Μακρόν σε καφέ των Παρισίων. EPA/MOHAMMED BADRA




Ο Γάλλος Υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σήμερα ότι ένα τρίτο κύμα πανδημίας κορωναϊού δεν μπορεί να αποκλειστεί, ενώ εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή στη Γαλλία οι μολυσμένοι από τον φονικό ιό κυμαίνονται περίπου στο 1 εκατομμύριο.

Οι δηλώσεις του Βεράν έγιναν στο ραδιόφωνο France Info και αναμεταδόθησαν από το Reuters (δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα)

Στο μεταξύ, η καραντίνα που θα επιβληθεί σε εθνικό επίπεδο στη Γαλλία μπορεί να παραταθεί πέραν της 1ης Δεκεμβρίου, δηλαδή της αρχικώς ορισθείσης ημερομηνίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

Αν και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε κατά το χθεσινό διάγγελμά του ότι η Γαλλία μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει κάποια από τα μέτρα καραντίνας που τίθενται σε ισχύ από αύριο Παρασκευή τα μεσάνυχτα, ο Ντελφρεσί σημείωσε ότι δεν πιστεύει πως αυτό θα μπορεί να έχει επιτευχθεί ως την 1η Δεκεμβρίου.

«Ως την 1η Δεκεμβρίου, δεν θα έχουμε πέσει στα 5.000 νέα κρούσματα την ημέρα. Αυτό μπορώ να σας το πω ευθέως ήδη από σήμερα. Θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο», υπογράμμισε ο Ντελφρεσί, ο οποίος είναι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση για την πανδημία της COVID-19.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ διευκρίνισε σήμερα σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό RTL ότι τα πάρκα στο Παρίσι θα μείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια του νέου lockdown, σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που είχε επιβληθεί καραντίνα στη Γαλλία κατά την οποία είχαν κλείσει.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Πανεθνικό lockdown από την Παρασκευή στην Γαλλία για την καταπολέμηση του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: