Πιθανά τα 1.000 κρούσματα ημερησίως μέσα τον Οκτώβριο εκτιμά ο Δερμιτζάκης

File Photo: Διεξαγωγή Rapid Test στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
«Αυτή τη στιγμή αρχίζει στην Ελλάδα αυτό που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Φύγαμε από τη σταθερότητα», εκτίμησε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, Καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Δερμιτζάκης εκτιμά ότι ο αριθμός κρουσμάτων θα έχει σταδιακή αύξηση. Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να φτάσουμε τα 1.000 κρούσματα την ημέρα ο καθηγητής είπε ότι «είναι ορατό το 1.000 και μέσα στον Οκτώβριο».

«Με ανησυχεί ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα μέτρα. Η Ελλάδα προσπαθεί να σβήσει μικρές φωτιές. Όταν όμως υπάρχει τεράστια πυρκαγιά το να σβήνουμε μικρές φωτιές δε λύνει το πρόβλημα», τόνισε.

Επίσης, είπε ότι θα έπρεπε να είναι «όλη η Ελλάδα στο πορτοκαλί».

Στα μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν με την έξαρση των κρουσμάτων, είπε ότι είναι η χρήση μάσκας παντού, υποχρεωτικά και η απαγόρευση κυκλοφορίας αμέσως μόλις κλείνουν τα εστιατόρια ή μισή ώρα αργότερα για να πηγαίνει ο κόσμος σπίτι του.

«Χρειάζεται μια ενημερωτική καμπάνια. Χρειάζεται να είμαστε μπροστά από τον ιό, όχι να τον κυνηγάμε. Πρέπει να λειτουργούμε σα να είμαστε στα 1.500 κρούσματα.», είπε ο καθηγητής.

Τέλος, ο κ. Δερμιτζάκης ότι «το lockdown είναι μια δήλωση ήττας. Δε μ’ αρέσει το lockdown, αλλά αν χρειαστεί για την υγεία των πολιτών πρέπει να γίνει. Αν μέσα στις επόμενες 5-6 μέρες δούμε να διπλασιάζονται τα κρούσματα και να συνεχίζει η αύξηση, ξέφυγε ο ιός».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Στο τραπέζι η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα μετά την έκρηξη κρουσμάτων

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal