“Πυρετός” στο Μαξίμου για τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα – Ζέρβα

Τακτική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της πανδημίας, όπου εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ STR




Ta νέα ανησυχητικά επιδημιολογικά του κορωναϊού που παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη μπήκαν σήμερα το πρωί στο τραπέζι της σύσκεψης στο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα κι όπως αναφέρει το skai.gr αυξητικές τάσεις είναι κρουσμάτων κορωναϊού στη Θεσσαλονίκη, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή τακτική σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία εξετάστηκαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα προκειμένου να συζητηθεί η εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα ο κ. Τσιόδρας στην εισήγησή του παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων, καθώς και με τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το eleftherostypos.gr στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η υφυπουργός αρμόδια για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων, Κίμων Δρακόπουλος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από skai.gr, eleftherostypos.gr και άλλες πηγές

Πληροφορίες για 14 φοιτητές θετικούς στον κορωναϊό μετά το σαββατιάτικο πάρτι στο ΑΠΘ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: