Πέτσας για Ζαρούλια: “Φασιστικά μορφώματα που τα έβγαλε ο πολίτης από τη Βουλή, δεν θα μπουν από το παράθυρο”

File Photo: Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




“Φασιστικά μορφώματα που τα έβγαλε ο πολίτης, με την ψήφο του, από την πόρτα της Βουλής, δεν θα μπουν σε αυτή από το παράθυρο. Τελεία και παύλα”.

Με αυτήν την κατηγορηματική δήλωση απάντησε σήμερα σε σχετική ερώτηση στην πρωινή εκπομοπή του OpenTv με τη Φαίη Μαυραγάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα της Ελένης Ζαρούλια.

Ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στο θέμα “Ζαρούλια” για την υπόθεση διορισμού της στο Κοινοβούλιο είπε επίσης τα εξής:
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση ενημερώθηκε φυσικά ο Πρωθυπουργός. Δεν είναι, όμως, θέμα παρέμβασης του Πρωθυπουργού, γιατί είναι θέμα της Βουλής είναι θέμα συνεννόησης. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιθυμεί αλλαγή του Κανονισμού, ώστε αυτά τα παράθυρα να κλείσουν. Και θα κλείσουν. Δεν πρόκειται να γίνει ένας τέτοιος διορισμός.
Αυτός ο Κανονισμός δεν είναι καινούργιος, είναι παλιός. Έγινε τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής το Φεβρουάριο του 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ και η συγκεκριμένη αυτή δυνατότητα παρατάθηκε και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.
Θα αλλάξει ο Κανονισμός της Βουλής. Είναι ξεκάθαρη η βούληση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, προκειμένου να μην έχουμε τέτοιου είδους παράθυρα. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω: Είναι άλλο ζήτημα της Νομοθετικής Εξουσίας, άλλο της Εκτελεστικής. Ο Πρωθυπουργός, όμως, έδειξε ακριβώς τα αντανακλαστικά που έπρεπε και η Κυβέρνηση τα αντανακλαστικά που έπρεπε, ώστε το ζήτημα που πήγε να δημιουργηθεί, να λυθεί.
Η Βουλή, ως Νομοθετική Εξουσία, έχει το δικαίωμα να ρυθμίζει τα του οίκου της. Κι αυτό κάνει ακριβώς ο Κανονισμός. Επαναλαμβάνω: Η βούληση αυτής της Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι να κλείσουν τέτοιου είδους παράθυρα. Το δείξαμε με αποφασιστικό τρόπο χθες και θα γίνει”.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πληροφορίες από ΔΤ / Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης
Αθήνα, Ελλάδα

 

Κουτσούμπας: Να βρεθούν στη φυλακή οι ναζιστές-εγκληματίες της Χρυσής Αυγής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: