Πέθανε εθελοντής του εμβολίου της Οξφόρδης AstraZeneca: Συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές

Τα εργαστήρια της AstraZeneca στην Αυστραλία. EPA/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την Covid-19 απεβίωσε, ανακοίνωσε η υγειονομική υπηρεσία Anvisa της Βραζιλίας.

Η υπηρεσία δεν διευκρίνισε την υπηκοότητα του εθελοντή. Σύμφωνα ωστόσο με το Πανεπιστήμιο του Σάο Πάουλο, το οποίο βοηθά στον συντονισμό της τρίτης φάσης της κλινικής δοκιμής, ήταν Βραζιλιάνος.

Η κλινική δοκιμή του εμβολίου που αναπτύσσουν η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα συνεχιστεί στη Βραζιλία, παρά τον θάνατο ενός εθελοντή, ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη υγειονομική υπηρεσία Anvisa.

Η υπηρεσία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τον θάνατο του εθελοντή, επικαλούμενη το απόρρητο των πρωτοκόλλων, ωστόσο επεσήμανε ότι θα είχε διακοπή η κλινική δοκιμή αν ο εθελοντής ο οποίος απεβίωσε μετείχε στο ενεργό σκέλος της. Η δήλωση αυτή ενδέχεται να σημαίνει ότι ο εθελοντής μετείχε στην ομάδα ελέγχου, δηλαδή δεν του είχε χορηγηθεί το εμβόλιο για την Covid-19 αλλά ένα άλλο εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα. Το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε επίσης ότι ο εθελοντής δεν είχε λάβει το πειραματικό εμβόλιο για τον νέο κορωναϊό.

Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές δεν γνωρίζουν σε ποια ομάδα ανήκουν, αν δηλαδή λαμβάνουν το εμβόλιο ή ένα ψευδοφάρμακο.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σάο Πάολο, Βραζιλία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η Αρμενία δε βλέπει διπλωματική λύση στο Καραμπάχ: Καλεί εθελοντές στο μέτωπο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: