Περισσότεροι από 160 Αιγύπτιοι μαθαίνουν ελληνικά στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια

Αεροφωτογραφία της Πλατείας Ταχρίρ στο Κάιρο στις 20 Ιουλίου 2020. EPA/KHALED ELFIQI




Πάνω από 160 Αιγύπτιοι νέοι σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα στην Αίγυπτο, στα δύο Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας, παρά τα αυστηρά μέτρα που τηρούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που αφορούν στην έναρξη του ακαδημαϊκού έτους στην Αίγυπτο και καταδεικνύει τόσο το ενδιαφέρον των Αιγυπτίων σπουδαστών για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, όσο και το πόσο πιο κοντά φέρνουν τις δύο χώρες, λειτουργώντας έμμεσα ως «Πρέσβεις του Ελληνισμού» στη χώρα του Νείλου.

Την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη ανταπόκριση των Αιγυπτίων στα προγράμματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας μεταφέρουν τόσο ο διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, εκπαιδευτικός και στιχουργός, Χρίστος Παπαδόπουλος όσο και η διευθύντρια του παραρτήματος Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Σταυρούλα Σπανούδη.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική γλώσσα άρχισε να διδάσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου ήδη από το 1992, με πρωτοβουλία του Κωστή Μοσκώφ. Έτσι, στο ελληνοπρεπές, νεοκλασικό κτίριο της οδού Φουάντ, που κάποτε στέγαζε το Αβερώφειο Γυμνάσιο Λύκειο Αλεξάνδρειας, περισσότεροι από 65 Αιγύπτιοι διδάσκονται την ελληνική γλώσσα με τη βοήθεια τριών εκαπιδευτικών.

Στο Κάιρο, η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ξεκίνησε το 2003, στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, μετά και την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Μυκόνου που είχε υπογραφεί ένα χρόνο πριν. Σήμερα, στο χώρο αυτό που στεγάζεται στην περιοχή της κοσμοπολίτικης Ηλιούπολης της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, στο κτίριο του Σπετσεροπουλείου, εκατό περίπου Αιγύπτιοι σπουδαστές δίνουν το παρών στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν την ελληνική γλώσσα, με τη βοήθεια τεσσάρων εκπαιδευτικών. Να σημειωθεί ότι το Κέντρο αυτό λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τη ΔΙΑΣΠΟΡΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Aπό αγγλικά έως γκουαρανί: Το success story ενός πολύγλωσσου Δραμινού καθηγητή που διαπρέπει στις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: