Περίεργη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από το βήμα της Βουλής: Εθνικισμός τα 12 μίλια; Αυτό είπε;

File Photo: Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Σε μία τοποθέτηση που αναμένεται να πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θέλοντας να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως με αφορμή τον άφαντο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, καταλόγισε στην αντιπολίτευση ότι χρησιμοποιεί και καταφεύγει σε «επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσει»:

Και ως τέτοια απαρίθμησε: «Εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο, και κοινωνικό συντηρητισμό με την παρούσα πρόταση μομφής που κάνετε».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχώρησε -στη διάρκεια μάλιστα μίας άσχετης με τα ελληνοτουρκικά συζήτηση – σε μία ακατανόητη τοποθέτηση για το κυριαρχικό και απολύτως νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας, τη δυνατότητα επέκτασης στα 12 μίλια, βαφτίζοντας ως «εθνικισμό» το σχετικό αίτημα. Εάν αυτό εννοεί με τη δήλωσή του, είναι μία λάθος τοποθέτηση και πρέπει να τη διορθώσει άμεσα.

Η τοποθέτηση του Χρυσοχοϊδη, έρχεται λίγες μόνον ημέρες μετά την δήλωση του κ. Γεραπετρίτη που ούτε λίγο ούτε πολύ καθόριζε ως κόκκινη γραμμή αμύνης τα 6 ναυτικά μίλια, προκαλώντας και εκείνος σάλο αντιδράσεων. Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού στη συνέχεια διόρθωσε τη δήλωση.

Για τον 14χρονο μαθητή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ρώτησε την αντιπολίτευση «πού έχετε βρει όλα αυτά τα πονετικά παραμύθια για τον 14χρονο; Δεν ντρέπεστε να φτιάχνετε σαπουνόπερα, να παίζετε με τα παιδιά, τόσο χειριστικά, με τόση εκμετάλλευση;».

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι στην υπόθεση αυτή λέγονται τρία ψέματα και εξήγησε:

1ο ψέμα που λέγεται, είναι ότι τον συνέλαβαν χωρίς κατηγορίες. Η αλήθεια: Εισαγγελέας και ανακρίτρια ανηλίκων, δεν τον άφησαν ελεύθερο. Διέταξαν την κράτησή του για κακουργηματικές πράξεις. Σημειώνουμε πως στις 9 στις 10 περιπτώσεις οι ανήλικοι αφήνονται ελεύθεροι. Ποιος κρίνει κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αν υπάρχουν κατηγορίες; Η δικαιοσύνη ή εσείς;

2ο ψέμα: Τον απομόνωσαν σε κρατητήρια στη ΓΑΔΑ. Δεν είδε ούτε τη μαμά του. Η αλήθεια. Τους είδε όσο ήθελε, τους μίλησε όσο ήθελε. Και την μητέρα του και τον δικηγόρο του. Τρία επισκεπτήρια στο Σαββατοκύριακο.

3ο ψέμα: Κοιμόταν στο πάτωμα. Η αλήθεια. Κοιμόταν στο κρεβάτι του, στην υποδιεύθυνση φύλαξης ανηλίκων. Δεν πάτε μέχρις εκεί να δείτε τις συνθήκες κράτησης και τα ανήλιαγα υπόγεια που μνημονεύετε;» είπε και πρόσθεσε: «Κανείς δεν θέλει να κυνηγά 14χρονα. Όμως η Αστυνομία δεν έχει επιλογές όταν σκάνε μολότοφ. Δεν είναι λύση το να κάνει τα στραβά μάτια. Στο Εφετείο κατά την καταδίωξη, έπεσαν πάνω από 150 μολότοφ, πολλές από ανήλικους».

Περί Παππά

Σχετικά με τον φυγόποινο πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τα έδωσε όλα, χαιρέκακα, και με όλη του την δύναμη, δώσατε τα ρέστα του». Θεωρήσατε είπε, ότι «να, επιτέλους, η Αστυνομία κι ο Χρυσοχοΐδης δεν τα κατάφεραν. Στην ουσία όμως, με αυτά που λέτε ζητήσατε να παραβούμε κανόνες κράτους δικαίου για να παρακολουθούμε τον πολίτη και κατηγορούμενο Παππά. Το ίδιο είχατε ζητήσει δυο μέρες πριν, να συλλάβουμε τον ευρωβουλευτή Λαγό, που χαίρει ασυλίας. Επίσης, άκριτα ειρωνευθήκατε ότι τα σπίτια όλων των κατηγορούμενων ήταν υπό επιτήρηση, πράγμα που συμβαίνει σε κάθε σημαντική δίκη για αποφυγή αντεκδικήσεων ή ακτιβιστικών πράξεων. Από όσα είπατε πιο λαϊκιστικό δεν γίνεται. Πιο αντιδημοκρατικό δεν υπάρχει. Ζητάτε να καταπατά η Αστυνομία τους νόμους, να μην σέβεται ατομικά δικαιώματα, να μην προστατεύει κατηγορούμενους για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα. Μήπως να επιτρέψουμε και το λυντσάρισμα; Και θέλετε να λέγεστε και αριστερά, που από τέτοια καταπάτηση νόμων και δικαιωμάτων γέμισε νεκροταφεία και στέναξε σε φυλακές και ξερονήσια».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης, αφού εξήγησε πως επί ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν οι μέρες παρουσίασης του Χρ. Παππά στο αστυνομικό τμήμα, από τρείς φορές το μήνα σε μία, και να μην είναι υποχρεωμένος κάθε ημέρα να κοιμάται στο σπίτι του, απευθύνθηκε ευθέως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΑ και τους ρώτησε δεικτικά: «Τώρα που τα δώσατε όλα για τον Παππά, θα χαρείτε όταν τον πιάσουμε;».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Βουλή: Υψηλοί τόνοι και τη 2η μέρα της συζήτησης στην πρόταση δυσπιστίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: