Παρίσι 2020: Αποκεφαλίστηκε γιατί δίδασκε το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης

Eνας απ’ τους πολλούς καθηγητές που έσπευσαν στο σημείο της φρικιαστικής ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης στο σχολείο του Παρισιού. EPA/YOAN VALAT




Ακούστηκε απίστευτο, μοιάζει απόκοσμο: Σε προάστιο του Παρισιού, μέρα μεσημέρι, αποκεφαλίζεται καθηγητής Ιστορίας. Ο δράστης, 18χρονος τσετσενικής καταγωγής, έφτασε στη Γαλλία σε ηλικία 6 ετών από την Ρωσία.

Ο καθηγητής δίδασκε Πολιτική Αγωγή και σε παράδοση για το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης έδειξε στην τάξη σκίτσα του Μωάμεθ που, ως γνωστόν , έχουν προκαλέσει τουλάχιστον άλλες δυο αιματηρές ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

Εξω απ’ το σχολείο στο οποίο δίδασκε ο καθηγητής που έπεσε θύμα της άλογης μανίας του ισλαμιστή μαζέυτηκαν αμέσως γονείς, μαθητές και καθηγητές. Οι τελευταίοι, κρατούσαν ένα μαύρο χαρτί που πάνω του διαβάζει κανείς: “Είμαι καθηγητής. Υπερασπίζομαι την ελευθερία της έκφρασης”.

Στη μετόπη του σχολείου που δίδασκε ο καθηγητής υπάρχει η επιγραφή – έμβλημα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού: “Ελευθερία – Ισότητα – Αδελφότητα”.

Όλα αυτά μοιάζουν να συνθέτουν ένα σύνολο ανατριχιαστικών συμβολισμών.

“Δεν θα μας νικήσει ο σκοταδισμός” είπε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν οταν έφτασε στο σημείο εμφανώς σοκαρισμένος.

Ο Εμανουέλ Μακρόν στον τόπο της εκτέλεσης του καθηγητή. EPA/ABDULMONAM EASSA / POOL MAXPPP OUT

 

Μαθητές και γονείς αφήνουν λουλούδια έξω από το σχολείο στο οποίο δίδασκε ο καθηγητής Ιστορίας – θύμα της φρικιαστικής τρομοκρατικής επίθεσης σε προάστιο του Παρισιού, Γαλλία. Στη μετόπη του σχολείου “Ελευθερία – Ισότητα – Αδελφότητα”. EPA/YOAN VALAT

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: