Πάντως ο Μπολσονάρου ονειρεύεται να παραβρεθεί σε νέα ορκωμοσία Τραμπ…

FIle Photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρου. EPA, Antonio Lacerda
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου είπε σήμερα πως ελπίζει ότι θα παραστεί στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην περίπτωση που επανεκλεγεί, διατυπώνοντας για μία ακόμη φορά την ακλόνητη στήριξή του στον Αμερικανό ομόλογό του.

Οι δύο χώρες μόλις υπέγραψαν πρωτόκολλα εμπορικών συμφωνιών και η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε σήμερα χρηματοδότηση ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της 5G, με την ελπίδα να δει τη Βραζιλία να απαγορεύει την κινεζική Huawei.

«Θεού θέλοντος, ελπίζω ότι θα μπορέσω να παραστώ στην ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, που θα επανεκλεγεί σύντομα. Δεν έχω ανάγκη να το κρύψω, μιλάω από την καρδιά μου», δήλωσε ο ακροδεξιός ηγέτης, κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στην Μπραζίλια.

«Δεν πρόκειται για ανάμειξη (στις αμερικανικές εκλογές), όμως εκφράζομαι μέσα από την καρδιά μου, από σεβασμό προς τον αμερικανικό λαό και λόγω της εκτίμησης που ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει προς εσάς», συμπλήρωσε.

Η τελετή διεξήχθη παρουσία του Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιαν, συμβούλου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, ο οποίος είπε ότι οι δύο χώρες είναι «πιο ενωμένες από ποτέ».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μπραζίλια, Βραζιλία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Πάπας φόρεσε μάσκα για πρώτη φορά σε δημόσια εκδήλωση

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal