Πάνω από 350.000 κρούσματα κορωναϊού απέκρυψε η κυβέρνηση της Άγκυρας, καταγγέλλουν οι γιατροί

File Photo: O Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. @drfahrettinkoca




Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας απέκλεισε πάνω από 350.000 κρούσματα από τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιεί για την πορεία διάδοσης του COVID-19 από την αρχή της  πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη ιατρική ένωση της χώρας.

Είναι προφανές ότι πάνω από 350.000 κρούσματα κορωναΪού δεν έχουν δημοσιοποιηθεί και οι πραγματικές στατιστικές τοποθετούν την Τουρκία ανάμεσα στις χώρες με τον μεγαλύτερο κατά κεφαλή αριθμό κρουσμάτων, αναφέρει η ένωση ΤΤΒ στην επτάμηνη αναφορά της για την πορεία της πανδημίας.

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης και γιατροί έχουν καλέσει εδώ και καιρό ώστε να υπάρξει διαφάνεια στα δεδομένα που δημοσιοποιεί η Αγκυρα, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωναϊού είναι πολύ υψηλότερος από τα επίσημα νούμερα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε μέχρι το Σάββατο 335.533 μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας στις 11 Μαρτίου. Συνολικά 8.837 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Τουρκία από κορωναϊό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότσα αναγνώρισε ότι δημοσιοποιούνταν ως κρούσματα μόνον ασθενείς με συμπτώματα κι όχι όλοι όσοι εντοπίζονταν ως θετικοί στους εργαστηριακούς ελέγχους, μια πρακτική που, όπως είπε, θα αλλάξει από τα μέσα Οκτωβρίου.

“Εάν προσθέσουμε τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και τώρα, Οκτώβριο, θα δούμε ότι υπάρχει ένας πολύ πιο μεγάλος αριθμός μολύνσεων απ’ αυτόν που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο” δήλωσε ο καθηγητής Καγιάν Παλά, μέλος της επιτροπής επιτήρησης της ΤΤΒ για την Πανδημία.

“Το γεγονός αυτό ανοίγει την πόρτα της συζήτησης για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων (που συνδέονται με τον ιό), πρόσθεσε ο Παλά.

Με πληροφορίες από Ahval

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΟΣΜΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Αλίγιεφ θέλει σώνει και καλά την Τουρκία «παίκτη» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: