Πάνω από 150 δέντρα ξερίζωσε στο Νέο Ηράκλειο η άγρια επέλαση των ανέμων [photos]

File photo: Από τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική δέχτηκε 23 κλήσεις για κοπές δένδρων που έπεσαν κυρίως στα Νότια προάστια/ ΑΠΕ – ΜΠΕ




Mα δύσκολη ημέρα ξεκίνησε για πολλούς δήμους της Αττικής, λόγω της πρωινής νεροποντής, των ζημιών που προκάλεσε και των προβλημάτων που δημιούργησε. Ένας από τους δήμους της Αττικής που «χτυπήθηκε» περισσότερο είναι αυτός του Ηρακλείου, καθώς έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε σπίτια και έχουν πέσει πολλά δέντρα, προκαλώντας -μεταξύ άλλων- και έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

Ο δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ ερωτηθείς για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ/ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω πτώσης δένδρων διεκόπη, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της Αττικής:

– Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο.

– Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.

– Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.

– Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

 

Κατευθύνεται στο Αιγαίο

Το μέτωπο των καταιγίδων, το οποίο, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κινήθηκε ανατολικά προκαλώντας μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, διασχίζει ήδη το Αιγαίο, όπως δείχνουν οι εικόνες από δορυφόρους.

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης και στην περιοχή της Αττικής, με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στον μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 χιλιοστά και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη. Με εξαίρεση, πάντως, τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗN ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ/ΑΠΕ  – ΜΠΕ

Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στη Θεσσαλονίκη

Σε …Βενετία μετατράπηκε πρόσκαιρα η Λεωφόρος Νίκης της Θεσσαλονίκης ύστερα από το σύντομο πέρασμα της κακοκαιρίας κατά τις τελευταίες ώρες. Η θάλασσα βγήκε στη στεριά εξαιτίας των ισχυρών μποφόρ που έπνεαν στον Θερμαϊκό, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η παραλιακή λεωφόρος της πόλης, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των αυτοκινήτων με τους οδηγούς να κινούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Η κατάσταση αποκαταστάθηκε σταδιακά, ενώ οι άνεμοι κόπασαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηλιοφάνεια στη Θεσσαλονίκη και η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 23 βαθμούς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία – εξπρές σάρωσε και την Αττική: Υδροστρόβιλος στη Χαλκιδική, 10.000 κεραυνοί στο Ιόνιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: