Πανηγύρια: Ο ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν συγχαίρει τον υποτακτικό του στα κατεχόμενα, Ερσίν Τατάρ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάνει μία από τις πολλές ομιλίες του και οι υποτακτικοί του τον ακούνε όρθιοι! Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Τα συγχαρητήριά του για τον νέο κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ έστειλε και ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, εκ μέρους μάλιστα του …τουρκικού έθνους.

Ο κ. Ερντογάν πανηγυρίζει για την “εκλογή” του υποτακτικού του, ο οποίος είναι φανατικός οπαδός της διχοτόμησης της Κύπρου. Ο νυν κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί άφησε πολλά υπονοούμενα για τον τρόπο εκλογής του Ερσίν Τατάρ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταδείξει την ανάγκη προστασίας του δικαίου και των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων», έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter.

Ως γνωστό, νικητής των παράνομων ψευτο-“εκλογών” στα κατεχόμενα, με 51,74% έναντι 48,26% ανακηρύχθηκε ο Ερσίν Τατάρ, με τη βοήθεια του καθεστώτος Ερντογάν και τη συμβολή 67.385 Τούρκων και Τουρκοκυπρίων εκλογέων.

  • Ο …ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΑΚΙΝΤΖΙ

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των ψευτο-“εκλογών”, ο ηττηθείς κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί άφησε υπονοούμενα για τη διαδικασία και κατέδειξε ότι η “εκλογή” του Ερσίν Τατάρ «είναι μια επιλογή που δεν έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».

Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα». Σημείωσε, επίσης, ότι η επόμενη περίοδος θα είναι το τέλος της 45χρονης πορείας του στην πολιτική ζωή των κατεχομένων.

Είναι φανερό από τις δηλώσεις του κ. Ακιντζί ότι με τα συγχαρητήρια σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα, εννοεί την ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας και προσωπικά τον Ταγίπ Ερντογάν.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι η πρώτη αντίδραση από την Άγκυρα ήρθε διά μηνύματος του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Λογικό είναι ο Τούρκος υπουργός να πανηγυρίζει για τον εκλεκτό του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Συγχαίροντας τον νέο κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζει ότι θα δουλέψουν μαζί για την ανάπτυξη και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Θα προστατέψουμε τα νόμιμα δικαιώματα της (παράνομης) “ΤΔΒΚ” (του ψευδοκράτους) στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί, σημειώνει.

-Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα, ο Μουσταφά Ακιντζί άφησε υπονοούμενα για τη διαδικασία και κατέδειξε ότι η εκλογή Τατάρ «είναι μια επιλογή που δεν έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».

Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα». Σημείωσε, επίσης, ότι η επόμενη περίοδος θα είναι το τέλος της 45χρονης πορείας του στην πολιτική ζωή των κατεχομένων.

  • Εμφαση στην …”κυριαρχία” του ψευδοκράτους και ευχαριστίες στην Τουρκία από Τατάρ στις δηλώσεις μετά τη νίκη του

Ας μείνει πίσω πια η ένταση και να δούμε πως θα πάμε μπροστά, θα προοδεύσει η παράνομη «τδβκ», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, ενώ εκατοντάδες υποστηρικτές του ζητωκραύγαζαν στα επαρχιακά γραφεία του κόμματος Εθνικής Ενότητας, στην πλατεία Σεραγιού, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Ο κ . Τατάρ ευχαρίστησε πρωτίστως τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Αντιπρόεδρο για την βοήθειά τους. «Νιώθω τιμή που μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία, η οποία έδωσε έδωσε ήρωες, δίδουμε εμείς αγώνα για να ζήσουμε σε αυτά τα χώματα με ευημερία».

Ευχαρίστησε τον …τουρκοκυπριακό «λαό» που με την δική του βούληση τον εξέλεξε ψευτο-«πρόεδρο», όπως είπε, ευχαριστώντας όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν. Το σημαντικό για τον ίδιο, είπε, δεν είναι η πόλωση αλλά πως θα προχωρήσει το ψευδοκράτος σε καλύτερες μέρες με ενότητα και ομαδικότητα.

«Ευχαριστώ και όλους τους υποψηφίους που συνέβαλλαν στις δημοκρατικές αυτές εξετάσεις. Ευχαριστώ επίσης τον κ. Αρικλί και τον κ. Ατάογλου (οι πρόεδροι των ΚΑ και ΔΚ αντίστοιχα)». Ευχαρίστησε επίσης τον Σερντάρ Ντενκτάς για την ανοικτή υποστήριξη στο πρόσωπό του.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν με την πανδημία, τα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε και ευχαρίστησε την Τουρκία για την στήριξη και την βοήθεια που τους προσέφερε.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα σταθούμε όρθιοι και με αξιοπρέπεια

Τι ευτυχία, συνέχισε, που με την παράνομη “ειρηνευτική επιχείρηση” το 1974, όπως αποκάλεσε την άνανδρη τουρκική εισβολή, ίδρυσαν το ψευτο-«κράτος». «Θέλουμε να εισακουστούμε σε όλο τον κόσμο. Το θέμα της “κυριαρχίας” είναι πολύ σημαντικό. Οποια κι αν είναι η λύση εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Η σύνδεσή μας με την Τουρκία δεν θα σταματήσει. Ο τ/κ “λαός” θα συνεχίσει να υπάρχει κάτω από την δική του κρατική δομή».

Θέλω, είπε, να απευθυνθώ σε όλη την διεθνή κοινότητα. «Εσείς δεν καταβάλλετε προσπάθεια για απευθείας πτήσεις προς την (παράνομη “τδβκ” (ψευδοκράτος). Απορρίπτετε την συμμετοχή μας από τους αθλητικούς αγώνες. Το παιχνίδι που παίζεται είναι η συντριβή και ο εκφοβισμός των Τ/κ. Θέλω να φωνάξω από την πλατεία Σεραφιού ότι δεν θα συγκατανεύσουμε ποτέ σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν θα εκφοβισθούμε ποτέ. Θα προστατεύσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας».

Ως ψευτο-«πρόεδρος, είπε, θα συμπεριφερθεί ουδέτερα όπως ορίζει το παράνομο «σύνταγμα» του ψευδοκράτους.

Ψευτο-“εκλογές” στα Κατεχόμενα: Νέος κατοχικός ηγέτης ο Ερσίν Τατάρ, ο εκλεκτός του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: