Πακέτο μέτρων κατά της διαφθοράς θα ανακοινώσει την επόμενη βδομάδα ο Αναστασιάδης

File photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης/photo via amna_news




Μέτρα σε σχέση με θέματα που αφορούν την πάταξη της διαφθοράς πρόκειται να ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, κατά την διάρκεια τελετής κατάθεσης θεμέλιου λίθου του Περιφερειακού Κέντρου Υγείας Γεροσκήπου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του κόσμου σε σχέση με τη διαφθορά, είπε:

«Θα ζούσα σε άλλο κόσμο αν έλεγα ότι δεν δικαιολογείται η έκφραση οργής από πλευράς του κόσμου. Αντίθετα. Η δύναμη της αυτοκριτικής θα πρέπει να οδηγεί και στην παραδοχή λαθών. Λαθών που σε αυτή την περίπτωση, βεβαίως, δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση, γιατί στην όλη όχι αξιοποίηση αλλά εκμετάλλευση, με την κακή έννοια του όρου, συμμετείχαν όλοι χωρίς κομματικό χρώμα, αλλά και χωρίς να διακρίνουμε επαγγέλματα, είτε λέγονται επιχειρηματίες ανάπτυξης, είτε λέγονται δικηγορικά γραφεία, είτε λέγονται λογιστικά γραφεία. Αυτό για το οποίο θέλω να διαβεβαιώσω τον κυπριακό λαό, ακριβώς εισπράττοντας αυτό το αίσθημα αγανάκτησης, είναι πως δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, όπου ιδεολογικά και αν ανήκει.

Ήδη, η έκθεση Καλογήρου υποδεικνύει κάποια κενά.

Η τετραμελής επιτροπή, η οποία έχει διοριστεί από τον γενικό εισαγγελέα, προχωρεί σε έρευνες και βεβαίως θα δώσει πορίσματα.

Η Αστυνομία βρίσκεται υπό το έργο της ανάκρισης και δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανένα.

Ταυτόχρονα, όμως, και πιο σημαντικό, είναι πως την ερχόμενη βδομάδα θα εξαγγείλω μια σειρά από μέτρα είτε που αφορούν νομοσχέδια που βρίσκονται στη Βουλή είτε άλλα μέτρα, τα οποία θα επανορθώσουν μια κακή εικόνα που εκπέμψαμε έτσι ώστε σταδιακά να ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Κύπρος: 121 νέα κρούσματα κορωναϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: