Ουρές για τεστ στη Θεσσαλονίκη: Ανησυχώ λέει ο Αρκουμανέας, μέτρα αλλιώς αύξηση κρουσμάτων εκτιμά ο Πρύτανης του ΑΠΘ [video]

Στιγμιότυπο από το ρεπορτάζ με τους πολίτες που προσέρχονται για τεστ στις 29/10/2020 στη Θεσσαλονίκη. Photo via OpenTV




«Μας ανησυχεί η Θεσσαλονίκη» είπε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη, μετά το νέο θλιβερό ρεκόρ των 384 κρουσμάτων κορωναϊού.

Όπως επισήμανε η κατάσταση είναι σοβαρή τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για να συζητήσουν για την επιθετική έξαρση της πανδημίας στην περιοχή.

Την ίδια ώρα ουρές σχηματίζονται στη Νέα Παραλία από νωρίς το πρωί από Θεσσαλονικείς που θέλουν να κάνουν rapid test για τον κορωναϊό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Πάντως μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του OpenTV o Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στην ανάλυση των δειγμάτων από τα λύματα, εκτίμησε πως εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα τα κρούσματ το επόμενο 15νθήμερο θα δεκαπλασιαστούν.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

HJ με πληροφορίες από OpenTV, thestival.gr και άλλες πηγές

Ενδείξεις ότι δεν ελέγχεται η πανδημία στην Ελλάδα: Νέο πακέτο μέτρων μετά τα 1.547 νέα κρούσματα (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: