Ο Ιζέτ Ιζτζάν ξεμπροστιάζει την Τουρκία: Προχωρά ολοταχώς προς προσάρτηση των κατεχομένων

File photo: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον υποτακτικό του παράνομο ηγέτη των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία
Αποκαλυπτικός ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για την Κύπρο ήταν ο ηγέτης του κατοχικού κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΒΚΡ), Ιζέτ Ιζτζάν. Αναφερόμενος στην άθλια δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι ότι «δεν θα συζητάμε την ομοσπονδία για άλλα 50 χρόνια», σημείωσε ότι πως τα πράγματα βαίνουν προς προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου στην Τουρκία.

Τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα «για κοινό αγώνα αφήνοντας κατά μέρος τις πικρίες, τα εγώ και τα προβλήματα», σύμφωνα με τα ΜΜΕ των κατεχομένων, ο  Ιζτζιάν είπε ότι «εάν υλοποιηθεί η πολιτική της προσάρτησης, αυτή θα σημαίνει το τέλος της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της τουρκοκυπριακής ταυτότητας».

Σημείωσε στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι η κατεχόμενη Κύπρος θα μετατραπεί σε επαρχία της Μερσίνας και θα διοριστεί ένας κυβερνήτης για να το διοικεί και πρόσθεσε ότι η Τουρκία στηρίζει τον Ερσίν Τατάρ για να εφαρμόσει αυτή την πολιτική της προσάρτησης.

Με τα αποτελέσματα των ψευτοπροεδρικών εκλογών για την ανάδειξη του κατοχικού ηγέτη άρχισε να δημιουργείται βήμα με βήμα το απαραίτητο κλίμα για την προσάρτηση, είπε ο  Ιζτζάν προσθέτοντας ότι «σε πολλές του ομιλίες ο  Τατάρ είπε ότι θα εφαρμόσει όλες τις οδηγίες της Τουρκίας και όλοι πρέπει να ξέρουν πολύ καλά ότι σε περίπτωση που θα έρθει στην ημερήσια διάταξη η προσάρτηση θα συναινέσει και σε αυτό».

Ανάφερε ότι η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία είναι η κλιμάκωση της έντασης με τους γείτονές της σε μια προσπάθεια να κάνει να ξεχαστούν τα εσωτερικά της προβλήματα, προσθέτοντας ότι όπως φαίνεται μετά τις ψευτοεκλογές η πιο πιθανή πολιτική και στην Κύπρο είναι η πολιτική του πολέμου.

«Θα συνεχιστεί ο αγώνας, όμως ο χρόνος πρόκειται να τελειώσει για τους υποστηρικτές της ειρήνης. Γι’ αυτό τον λόγο, ήρθε η ώρα για κοινό αγώνα αφήνοντας κατά μέρος τις πικρίες, τα εγώ και τα προβλήματα», είπε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΤΒ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Γεύμα εργασίας Μητσοτάκη – Αναστασιάδη: Στο “μενού” Τουρκία και συντονισμός κινήσεων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal