Ολοκληρώθηκε η μονάδα παραγωγής ηλιακής ενέργειας Talasol από τη MYTILINEOS




Ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας («RSD») της MYTILINEOS ανακοινώνει ότι η κατασκευή της μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 300MW στον δήμο Talaván στο Cáceres της Ισπανίας («έργο Talasol») ολοκληρώθηκε.

Η σύμβαση υπεγράφη με την Talasol Solar S.L.U., θυγατρική της Ellomay Capital Ltd., στις 18 Ιουνίου 2018 και η Προκήρυξη ανάθεσης εκδόθηκε στις 30 Απριλίου 2019.

Μετά από περίπου 17 μήνες και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 στην Ισπανία και σε ολόκληρο τον κόσμο, η φωτοβολταϊκή μονάδα είναι πλέον έτοιμη να συνδεθεί σε δίκτυο τάσης 400kV.

Το αντικείμενο της σύμβασης περιελάμβανε τον σχεδιασμό, την προμήθεια του εξοπλισμού και την κατασκευή (EPC) του έργου, καθώς και των βοηθητικών εγκαταστάσεων για την έγχυση ισχύος στο δίκτυο, μεταξύ των οποίων ένας υποσταθμός ανύψωσης τάσεως στα 400 kV, μία γραμμή διασύνδεσης υψηλής τάσης έως και το σημείο διασύνδεσης με το δίκτυο και παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O & M) για δύο έτη.

Το έργο Talasol είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο και η MYTILINEOS είναι περήφανη για την έγκαιρη παράδοσή του, που επετεύχθη χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια του συνόλου των εργαζομένων της.

Ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας RSD της MYTILINEOS, έχει πλέον καθιερωθεί παγκοσμίως για την κατασκευή έργων σε όλο το φάσμα της ηλιακής ενέργειας, από αυτόνομα ηλιακά πάρκα και εφαρμογές αποθήκευσης μέχρι πολύπλοκα υβριδικά έργα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: