Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας- 10 προσαγωγές [photo]

Υγειονομικοί υπάλληλοι διαδηλώνουν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με εργασιακά και υγειονομικά αιτήματα, Αθήνα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020. Οι μαθητές διαδήλωσαν για τα αιτήματα τους μαζί με τους εργαζόμενους . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ολοκληρώθηκαν η απεργιακή κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και το μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 10:00 συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος η ΑΔΕΔΥ, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ) και άλλα σωματεία του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Με κεντρικό σύνθημα « Όχι στις αντιλαϊκές πολιτικές», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή ζητώντας μεταξύ άλλων: Θωράκιση της δημόσιας υγείας, αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, 15 μαθητές ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και προσλήψεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονείς, το ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποίησαν ξεχωριστό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Με κεντρικά συνθήματα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή», και «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας μετά τα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία της ΑΔΕΔΥ και το μαθητικό συλλαλητήριο.

Νεαροί διαδηλωτές πετούν πέτρες προς τους άνδρες των ΜΑΤ σε μικρής έντασης επεισόδια που έγιναν στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου, Αθήνα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020. Οι μαθητές διαδήλωσαν για τα αιτήματα τους μαζί με τους εργαζόμενους στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με εργασιακά και υγειονομικά αιτήματα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια  σημειώθηκαν στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα αρχισε να προκαλεί καταστροφές ενώ έριξε και 2 μολότοφ .  Άμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές έως τώρα.

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο»

Άνοιξε ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο». Ο σταθμός έκλεισε το πρωί με εντολή την Αστυνομίας λόγω συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ,

Αθήνα, Ελλάδα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: