Ολο και πιο κοντά στο «κόκκινο» οι Σέρρες: 13 κρούσματα σε γηροκομείο

Από το ρεπορτάζ του Open για τη νέα εστία κρουσμάτων στις Σέρρες.




Δεκατρία θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο των Σερρών, γεγονός που επιτείνει την αγωνία για το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής.

Πρόκειται για 7 ηλικιωμένους άνω των 85 που είναι ασυμπτωματικοί και η διακομιδή τους έχει γίνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης καθώς και 6 άτομα από το προσωπικό δηλαδή συνολικά 13 άτομα.

Αναλυτικότερα οι ηλικιωμένοι που βρίσκονται στο νοσοκομείο συνολικά είναι 100 και νόσησαν οι 7, όπως προαναφέρθηκε, ενώ από τα 30 άτομα του προσωπικού έχουν νοσήσει οι έξι.

Χθες σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες,ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόσει τα μέτρα, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή». Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων, καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Μπορούμε να κερδίσουμε με πιστή τήρηση των μέτρων».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας , δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να αποφύγουμε το lockdown, γιατί θα ήταν καταστροφικό, μπορούμε να τηρήσουμε τα μέτρα, είναι στο χέρι μας να τελειώσουμε από αυτόν τον εφιάλτη».

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από το Δήμο, με στόχο να αποφευχθεί το lockdown, ειδικά και για τα μέτρα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις, και κάλεσε σε τήρηση των πρωτοκόλλων και των κανόνων ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ, Εθνος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE 

Παγιώνεται το «800ρι»: 790 νέα κρούσματα και δέκα θάνατοι μέσα σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: