Ολο και πιο κοντά η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα – Πιθανό διάγγελμα Μητσοτάκη

File Photo: In terms of distribution in Greece, the regions of Athens and Thessaloniki continued to lead in numbers of infections (290 and 188, respectively) on Thursday, EPA, ORESTIS PANAGIOTOU




Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθολική χρήση μάσκας στις «πορτοκαλί» περιοχές του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, και, ως τελικό καταφύγιο, απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού είναι τα σενάρια που έχουν πλέον πέσει στο τραπέζι κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων μετά τη χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων, με τα 865 περιστατικά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σκέψεις τα εστιατόρια να κλείνουν νωρίτερα από τις 12 το βράδυ.

Στη μάχη ενεργοποιείται ακόμη εναργέστερα η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο Σκάι, με στόχευση κυρίως τις πλατείες.

Τα κλιμάκια της ΕΛΑΣ θα προβαίνουν μέσω μεγαφώνων σε εντονότερες εκκλήσεις για απομάκρυνση, ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωράνε σε προληπτική κατάληψη παρουσίας στις πλατείες.

Θα υπάρχει κλιμακωτή αστυνομική εγκατάσταση με το… μέτρο, δηλαδή θα καταλαμβάνουν με στατικές δυνάμεις περισσότερο χώρο από τους πολίτες για να τους εξαναγκάσουν να απομακρυνθούν. Θα υπάρχει διαβούλευση με τους πολίτες, και σε περίπτωση αντιδράσεων θα επιβάλλονται πρόστιμα 150 ευρώ για συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων με παραδειγματικές προσαγωγές απέναντι στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Τελικό στάδιο η απώθηση με ήπια μέσα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός θα έχει σήμερα  στις 12.30 σύσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, μετά το πέρας της οποίας αναμένεται να ληφθεί και η απόφαση  για πιθανή δημόσια τοποθέτησή του είτε εν είδει διαγγέλματος, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, είτε μέσω παρέμβασης στη Βουλή.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε περισσότερα από ΕΛΛΑΔΑ

Κόλαση με τον κορωναϊό στην Ελλάδα: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων, φόβοι για “έκρηξη” της πανδημίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: