Οδοστρωτήρας ο Παναθηναϊκός: Ισοπέδωσε την Φενερμπαχτσέ με 82-68 στο ΟΑΚΑ

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού ΚΑΣΕΛΑΚΗΣ Λεωνίδας (Α) μάχεται για την μπάλα με τον παίκτη της Φενέρμπαχτσε Nando De Colo (Κ) κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε για την 5η αγωνιστική της Euroleague, στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Με πολύ καλή εμφάνιση, διάθεση στην άμυνα και 28 πόντους του Νέντοβιτς (7/12 τρίποντα), ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 82-68 της Φενερμπαχτσέ παρά την απουσία του αρχηγού του Ιωάννη Παπαπέτρου, στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Η άμυνα και η μοναδική παράσταση του Νεμάνια Νέντοβιτς στην επίθεση, βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών στη Euroleague.
Η διάρκεια που επέδειξε ο Παναθηναϊκός στην περιφερειακή άμυνά του, ο έλεγχος των επιθετικών ριμπάουντ, οι επιπλέον λύσεις που βρήκε στο κομμάτι της οργάνωσης με την επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη, αλλά κυρίως η αντίδραση που έβγαλε σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης της Φενέρ, ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν την ελληνική ομάδα στην επιτυχία. Στα παραπάνω προσθέστε και την «ορεξάτη» βραδιά του Νεμάνια Νέντοβιτς στην επίθεση (28π. με 7/12 τρίποντα), αλλά και την πολύτιμη βοήθεια του έτερου διψήφιου Κίφερ Σάικς (11π., 5 ασίστ), οι οποίοι βγήκαν μπροστά σε κομβικά σημεία του αγώνα.

Από τη Φενέρ ξεχώρισε ο Λορέντζο Μπράουν στην περιφέρεια (17π., 3/4τρ.) και ο Αχμέτ Ντουβερίογλου κοντά στο καλάθι (15π.), τη στιγμή που ο Νάντο ντε Κολό «αγκομαχούσε» από την άμυνα της ελληνικής ομάδας (5π.). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τεχνικός της τουρκικής ομάδας, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, αποβλήθηκε (2 τεχνικές ποινές) στα 3΄:37΄΄ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, βλέποντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τα αποδυτήρια…

Στα VIP του ΟΑΚΑ βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τα αδέρφια του Θανάση και Κώστα, τις συντρόφους τους, τη μητέρα τους. Την παράσταση, βέβαια, έκλεψε ο γιος του MVP του ΝΒΑ.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 37-30, 62-56, 82-68

Η ευστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6.75 (4/7 στο α’ δεκ.), έδωσε την απαραίτητη ώθηση στους «πράσινους», οι οποίοι με διάρκεια στην περιφερειακή άμυνα άρχισαν να οικοδομούν μία διαφορά. Μετά τα πρώτα τέσσερα λεπτά, στα οποία το «τριφύλλι» είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, εν αντιθέσει με την καλά δομημένη άμυνά του, οι Φόστερ, Νέντοβιτς και Σάικς βρήκαν τα μακρινά σουτ, γράφοντας στο 7΄ το 15-7. Η Φενέρ αντέδρασε άμεσα και τροφοδοτώντας τους «πύργους» της, Βέσελι-Ντουβερίογλου, χτύπησε μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, μειώνοντας σε 15-11 στο 8΄. Ωστόσο, ο Νέντοβιτς φρόντισε στην εκπνοή της περιόδου από τα 8 μέτρα να διαμορφώσει το 22-13.

Η πρώτη τεχνική ποινή που αντίκρισε ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ για διαμαρτυρίες κράτησε τη διψήφια διαφορά του Παναθηναϊκού (27-17 στο 12΄), αλλά τα διαδοχικά τρίποντα των ντε Κολό, Έντι έφεραν τη Φενέρ και πάλι σε απόσταση αναπνοής (27-23). Ωστόσο, η δεύτερη τεχνική ποινή στον τεχνικό της τουρκικής ομάδας, που σήμανε και την αποβολή του (3΄:37΄΄ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου), αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους, με τον Παναθηναϊκό να μένει σε απόσταση ασφαλείας μέχρι το τέλος του πρώτου εικοσαλέπτου (37-30).

Με τον Ντουβερίογλου να συνεχίζει τη… ζημιά κοντά στο «πράσινο» καλάθι και τον Ουλανόβας να κερδίζει… γκολ-φάουλ, η Φενέρ όχι μόνο πλησίασε, αλλά στο 24΄ ισοφάρισε σε 43-43. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, τιμώρησε την άμυνα ζώνης των Τούρκων από τα 6.75 και με τους Νέντοβιτς (1), Σάικς (2) να εκτελούν σε διαδοχικά τρίποντα, ξέφυγε και πάλι στο 27΄ με +9 (54-45). Με τον Ουάιτ να συνεχίζει το ρυθμό που είχαν βρει οι γηπεδούχοι από μακριά, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να οικοδομήσει μία διαφορά ασφαλείας μέχρι το 30΄, αλλά τα τρίποντα-απαντήσεις του Μαχμούτογλου δεν του το επέτρεψαν (62-56 στο 30΄).

Με τον Νέντοβιτς να έχει ένα τρίποντο-απάντηση σε κάθε προσπάθεια αντεπίθεσης της Φενέρ, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε αρχικά στο 32΄ με 65-56, για να γράψει ο φωτεινός πίνακας στο 35΄ το 70-72. Ο Σέρβος γκαρντ έδωσε λύσεις και στο κομμάτι της δημιουργίας και οι «πράσινοι» έμειναν σε απόσταση, ενώ η νέα τρίποντη του «βόμβα» στα 2΄:34΄΄ για τη λήξη «σφράγισε» τη νίκη του Παναθηναϊκού (72-66), που δεν αγχώθηκε μέχρι το τελικό 82-68.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ, Περούγα, Μπάλακ

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 5 (3 ασίστ), Όγκαστ 9, Κασελάκης, Φόστερ 6 (1), Νέντοβιτς 28 (7), Σάικς 11 (3), Γουάιτ 7 (1), Μήτογλου, Μπεντίλ 2, Σαντ Ρος 6.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιγκόρ Κοκόσκοφ): Μπράουν 17 (3), Μαχμούτογλου 6 (2), Ντε Κολό 5 (1), Πιερ 5 (1), Μπαρτέλ 2, Βέελι 6, Έντι 6 (2), Ντίξον, Ντουβερίογλου 15, Ουλανόβας 6.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: