Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου εύχεται «ταχεία ανάρρωση» στον Ντόναλντ Τραμπ: Με πίστη στο Θεό…

File Photo: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζάιρ Μπολσονάρου κάνει το σχήμα της καρδιάς στους οπαδούς του, στο Προεδρικό Μέγαρο. EPA, Andre Sousa Borges




Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ευχήθηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «ταχεία ανάρρωση» με μήνυμά του μέσω Facebook το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν ο Ρεπουμπλικάνος εισαχθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και στην πρώτη κυρία Μελάνια», έγραψε. «Με πίστη στον Θεό, θα αναρρώσουν σύντομα και το έργο της διακυβέρνησης της χώρας και η εκστρατεία για την επανεκλογή του δεν θα επηρεαστούν», συμπλήρωσε.

  • Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 145.000, τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό πλησιάζουν τα 4,9 εκατομμύρια

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 708 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 33.431 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων, τη μεγαλύτερη της Λατινικής Αμερικής, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού έχει φθάσει ως εδώ τους 145.388 νεκρούς επί συνόλου 4.880.523 μολύνσεων. Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο απολογισμό θυμάτων στην υφήλιο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.839 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο να φθάνει τα 466.590.

Ταυτόχρονα, άλλοι 45 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει τους 12.867 νεκρούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 14.116. Κατά την ίδια πηγή, 439.607 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις προέτρεψε χθες τους Χιλιανούς να συνεχίσουν «να τηρούν τα προληπτικά μέτρα» τα οποία «είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αποτρέπουν την εξάπλωση», μετά την άρση της καραντίνας στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο και σε άλλες περιοχές.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος Τραμπ με “ήπιο πυρετό”: Θα μείνει “μερικές μέρες” (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: