Ο Στέφανος Τσιτσιπάς περιμένει τώρα τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον ημιτελικό της Παρασκευής

File Photo: O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει. EPA, IAN LANGSDON




Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως αναμενόταν, θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Roland Garros, καθώς ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ξεπέρασε και το εμπόδιο του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα επικρατώντας με 3-1 σετ.

Ο 33χρονος Σέρβος διατήρησε το αήττητο που έχει μέσα στο 2020, παρότι ξεκίνησε τον αγώνα δείχνοντας να έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Έχασε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά στη συνέχεια «πάτησε το γκάζι» και πήρε τα επόμενα τρία με 6-2, 6-3 και 6-4 φτάνοντας στη νίκη που του έδωσε το «εισιτήριο» για την τετράδα του French Open.

Εκεί, όπου την Παρασκευή (9/10) θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά και θα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Ο Έλληνας τενίστας, όμως, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει αποφασισμένος για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 3-0 σετ τον 22χρονο Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ. Έτσι, θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή εκείνον που θα επικρατήσει στον άλλο προημιτελικό της ημέρες ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Καρένιο Μπούστα.

Ο Τσιτσιπάς έτσι επιστρέψει στο career high No5 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς σε λιγότερο από δύο ώρες, προκρίθηκε στην τετράδα του Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Μέχρι σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαινόταν να έχει ένα ψυχολογικό μειονέκτημα απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, από τον οποίο είχε ηττηθεί άδοξα στον τελικό του European Open, στο Αμβούργο, πριν από μερικές ημέρες. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν…

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε απόψε επιβλητική εμφάνιση στο Παρίσι, νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) τον αντίπαλό του και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, καταγράφοντας τη δεύτερη παρουσία του στην τετράδα ενός Major τουρνουά, μετά το Australian Open το 2019.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Παρίσι, France

Ο ΠΑΟΚ έστειλε τις λίστες των παικτών για τους αγώνες του Europa League

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: