Ο κορωναϊός χτύπησε και τη Βουλή: Δύο εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και έγινε απολύμανση σε κτίριο

File Photo: Γυναίκα αθλείται στο άδειο από κόσμο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη λόγω των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, stiw 5/4/2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Ο κορωναϊός χτύπησε και τη Βουλή των Ελλήνων αφού όπως έγινε γνωστό δύο υπάλληλοι του Κοινοβουλίου βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός με συμπτώματα ένας εργαζόμενος που δουλεύει σε υπηρεσία που στεγάζεται εκτός Κοινοβουλίου. Ο ίδιος βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας όλη την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, χτες βρέθηκε ακόμα ένα θετικό κρούσμα που είχε οικογενειακή σχέση με το πρώτο κρούσμα.

Σύμφωνα με το ethnos.gr πιθανολογείται από το ιστορικό των δύο υπαλλήλων ότι νόσησαν έπειτα από παρουσία που είχαν σε κοινωνική εκδήλωση πριν μία εβδομάδα και η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε δεκατρείς επαφές, εκ των οποίων τέσσερις αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.

Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες εννέα χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με μοριακό τεστ κατά τον προληπτικό έλεγχο στην Βουλή των Ελλήνων και ήταν αρνητικοί.

Πάντως σήμερα έγινε σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για τον κορωναϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους, ενώ συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. Για την ασφαλέστερη λειτουργία της Βουλής σήμερα διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν ο δεύτερος εργαζόμενος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από το ethnos.gr και το iefimerida.gr και άλλες πηγές

Πάρτι στο ΑΠΘ με εκατοντάδες νέους που στέλνουν τα μέτρα για τον κορωναϊό περίπατο… [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: