Ο Γ. Βαρουφάκης καταθέτει κατά ισπανικής εταιρείας που παρακολουθούσε τον Julian Assange

File Photo O κ. Βαρουφάκης δηλώνει «στενός φίλος του Julian Assange, ο οποίος άλλωστε ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του DiEM25» ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Το ΜέΡΑ25 ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 13:00, ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, θα προσέλθει στο Ειδικό Ανακριτικό Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών.

Ο κ. Βαρουφάκης θα συνδράμει ως μάρτυρας κατηγορίας μέσω τηλεδιάσκεψης, τις Αρχές της Ισπανίας σε υπόθεση εναντίον ιδιωτικής εταιρείας (UC Global) που παρακολουθούσε τον Julian Assange κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η εν λόγω εταιρεία είχε συμβόλαιο με τις αμερικανικές Αρχές και ελέγχεται από την ισπανική Δικαιοσύνη για παραβίαση των δικαιωμάτων του κ. Βαρουφάκη και άλλων επισκεπτών του κ. Assange. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχεται για παράνομη βιντεοσκόπηση και ηχογράφηση των ιδιωτικών συναντήσεων του κ. Βαρουφάκη με τον κ. Assange, κρυφή λήψη φωτοτυπιών του διαβατηρίου του, καθώς και των περιεχόμενων του κινητού του, όλα στοιχεία που η εν λόγω εταιρεία μεταβίβαζε στον υπερπόντιο “πελάτη” της».

Το ΜέΡΑ 25 τονίζει ότι έχει τεράστια σημασία ότι μία ευρωπαϊκή δικαστική Αρχή κινείται εναντίον των διωκτών του Julian Assange σε μία περίοδο που ο ίδιος αργοσβήνει στο βρετανικό Γκουαντάναμο (στις φυλακές ύψιστης ασφάλειας του Belmarsh όπου για 23 ώρες το 24ωρο βρίσκεται σε απάνθρωπη απομόνωση). Για ποιο έγκλημα; Μόνο και μόνο επειδή πληροφόρησε τους πολίτες της Δύσης για τα εγκλήματα των κυβερνήσεών τους που γίνονταν πίσω από την πλάτη τους αλλά πάντα στο όνομά τους.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, «στενός φίλος του Julian Assange, ο οποίος άλλωστε ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του DiEM25, θα καταθέσει πρόθυμα στις ισπανικές Αρχές ως μέρος της συνολικότερης προσπάθειας του ΜέΡΑ25, του DiEM25 και της Προοδευτικής Διεθνούς για την στήριξη του Julian. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλες και όλους να ενώσουν τις φωνές μας απαιτώντας την άμεση αποφυλάκισή του», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: