Ο Ερντογάν τρομοκρατεί τα κατεχόμενα ενόψει των παράνομων “εκλογών”: Υπονομεύει τον διάλογο πριν αρχίσει…

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Κ), με μάσκα. Photo via Twitter, T.C. Cumhurbaşkanlığı @tcbestepe




Στο παρά πέντε, η Τουρκία «τορπιλίζει» την έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα, καθώς δεν αποσύρει τελικά το Barbaros από την κυπριακή ΑΟΖ, αλλά το μετακινεί σε διαφορετικά οικόπεδα για να συνεχίσει τις παράνομες έρευνές του.

Επίσης, προκαλώντας ακόμα περισσότερο, η Τουρκία ανακοίνωσε νέα αντι-Νavtex, ζητώντας την αποστρατικοποίηση και της Χίου!

Ούτε η καταδικαστική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το άνοιγμα των Βαρωσίων έδειξε να πτοεί τον Ερντογάν, ο οποίος σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας και ενόψει των σημερινών (11/10) παράνομων “εκλογών” στα Κατεχόμενα.

Μάλιστα, θέλοντας να προκαλέσει ακόμα περισσότερο η Τουρκία, ανακοίνωσε νέα αντι-Νavtex ζητώντας την αποστρατικοποίηση της Χίου, ως απάντηση στην ελληνική Navtex, σύμφωνα με την οποία θα γίνει στρατιωτική άσκηση στις 12 με 16 Οκτωβρίου.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία θα ξεκινήσουν μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 15-16 Οκτωβρίου, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας είπε ότι σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Τουρκία δείχνει μια σταθερή αποκλιμάκωση.

Αναφορικά με τις κινήσεις της Τουρκίας στο Βαρώσι, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι ο Ερντογάν παραβιάζει το σημείο 18 των συμπερασμάτων της τελευταίας Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Άρα εδώ θα βρει απέναντί του, όχι την Κύπρο, όχι την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι είναι σαν να κοροϊδεύει η Τουρκία όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Επικύρωσε ο πρόεδρος Σίσι την συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: