Ο Ερντογάν κήρυξε πολιτιστική επανάσταση: Θέλει να ελέγξει και την… ανάσα των Τούρκων

O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν από το πανεπιστήμιο Ιbn Haldun της Κωνσταντινούπολης προανήγγειλε σαρωτική μεταρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας, με στόχο την απομάκρυνση από δυτικές, όπως είπε, επιρροές και την ανάκτηση του τουρκικού πολιτισμού. Photo Turkish Presidency @trpresidency




«Η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τη μίμηση της Δύσης, να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της και να επιστρέψει στις τουρκικές παραδόσεις» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Ο κ. Ερντογάν σε αυτή τη… μεγαλόπνοη ομιλία του στο πανεπιστήμιο Ibn Haldun της Κωνσταντινούπολης, με θέμα την μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης, προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στην τουρκική παιδεία, τον πολιτισμό και τα… media  ώστε να αντανακλούν τις «τουρκικές αξίες» και να οδηγήσουν σε «πολιτιστική επικράτηση» παγκοσμίως.

Αυτό πρέπει να είναι ο βασικός στρατηγικός στόχος του οράματος της Τουρκίας για το 2053 (600 χρόνια από την Aλωση), είπε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας δεν παρέχει την απαραίτητη ηθική παιδεία.

«Τελικά, βρεθήκαμε σε μια καταιγίδα ανεξέλεγκτης δυτικοποίησης ως χώρα και έθνος. Υπήρξε η μεγαλύτερη απώλεια της Δημοκρατίας μας, ένας δρόμος που γέννησε γενεές χωρίς διάνοια, σοφία και συνείδηση Επηρεασμένες από τη ρηχή, τη χειρότερη, την πιο παραμορφωμένη μίμηση της Δύσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φυσικά, υπήρχαν άνθρωποι που διέφεραν και υπέφεραν από πνευματικό πόνο και προσπάθησαν να συνεχίσουν την αναζήτηση». είπε.

Συμπλήρωσε, ότι τώρα που η Τουρκία ανακτά την πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά την αυτοπεποίθησή της και ανακαλύπτει τον πνευματικό πλούτο της μπορεί να βαδίσει έναν δρόμο που θα ωφελήσει όλη την ανθρωπότητα.

Χαρακτήρισε ως διεστραμμένη «εμμονή» και δηλητήριο την επιρροή της Δύσης. στο οποία όπως είπε, η χώρα εξακολουθεί να εκτίθεται.

«Το χάσμα που δημιουργήθηκε στα μυαλά και τις καρδιές των παιδιών μας έχει καλυφθεί με αντικείμενα δυτικής κουλτούρας με δυτική ρίζα. Η Τουρκία πρέπει να μεταρρυθμίσει την εκπαίδευσή της σε όλη την έκτασή της για να εξαλείψει προβλήματα που απορρέουν από μια δεκαετία εισαγωγής του δυτικού συστήματος και του δυτικού πολιτισμού».

Πάντως ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν δίστασε να κάνει και την αυτοκριτική του λέγοντας πως η 18χρονη ηγεμονία του δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την αναμενόμενη πρόοδο στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, όπως αναφέρει το εκτενές δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

Και έκλεισε υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίτευξης «πνευματικής ηγεμονίας» της Τουρκίας, προφανώς εννοώντας σε… οικουμενικό επίπεδο,.

HJ Με πληροφορίες από hurriyet.com.tr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΣΜΟΣ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο GOOGLE NEWS

Αν δεν σταματήσουν τον Ερντογάν θα επαναληφθεί το σκηνικό με την ανοχή απέναντι στον Χίτλερ: Τότε θα είναι πολύ αργά

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: