Ο Ερντογάν διαμηνύει μέσω Βερολίνου: Τουρκικών προδιαγραφών διάλογος πριν ή μετά από θερμό επεισόδιο…

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Χωρίς όρια είναι η επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία ανοίγει συνεχώς νέα μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, σταθερά, όμως, οι απειλές του στρέφονται κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμηνύει, διά της ισχύος, ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην υλοποίηση των σχεδιασμών του ενώ όσο περνά ο χρόνος τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε ένα ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο.

Το ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις», δοκιμάζει αυτή τη φορά με πιο αποφασιστικό τρόπο τα αντανακλαστικά της Αθήνας. Δίνεται η εντύπωση από την Άγκυρα πως αποτελεί επιλογή η στρατιωτική σύρραξη.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα που στέλνεται από την Άγκυρα, μέσω του Βερολίνου, στην Αθήνα είναι πως είτε η ελληνική πλευρά θα συρθεί στο διάλογο, τουρκικών προδιαγραφών πριν από ένα θερμό επεισόδιο είτε μετά. Γι αυτό και η πίεση στο πεδίο της θάλασσας και του αέρα θα αυξάνεται, φθάνοντας στο παρά πέντε ενός θερμού επεισοδίου.

Την ίδια ώρα, το μέτωπο επεκτείνεται, όπως πάντα άλλωστε και στην Κύπρο. Όπως είναι γνωστό, στις ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα,  της 18ης  Οκτωβρίου, το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, κουμάντο κάνει η κατοχική Τουρκία.

Η Άγκυρα βρισκόμενη σε μια διαδικασία υλοποίησης μεγαλεπήβολων επεκτατικών σχεδιασμών, σημαντικό μέρος των οποίων είναι η Κύπρος, δεν θα άφηνε στην τύχη το αποτέλεσμα των ψευδοεκλογών. Δεν ήθελε κάποιον που να υπακούει αλλά να μην… πιστεύει στις εντολές.

Ήθελε άνθρωπο που θα είναι απόλυτος εκφραστής των τουρκικών επιδιώξεων. Η αναμενόμενη ήττα του Ακιντζί και η νίκη του Τατάρ δεν αφήνει έστω την παραμικρή αμφιβολία πως η κατοχική Τουρκία πώς θα προχωρήσει διά πυρός και σιδήρου. Όχι πως ο Ακιντζί μπορούσε να ήταν εμπόδιο, αλλά ο Ερντογάν είναι των «καθαρών λύσεων».

  • Σήμερα ο Τατάρ θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Ερντογάν για να πάρει εντολές ενόψει εξελίξεων στο Κυπριακό. Ο νέος κατοχικός ηγέτης δεν πρόκειται να κάνει βήμα χωρίς να ερωτά το αφεντικό του.

Ενόψει της επίσκεψης στην Τουρκία, ο κατοχικός ηγέτης σε συνέντευξή του στο στο πρακτορείο Anadolu, είπε ότι σε αντίθεση με τους προκατόχους του, θα εργαστεί ώστε το ψευδοκράτος, να τύχει διεθνούς αναγνώρισης ως ανεξάρτητο κράτος. Ανέφερε, επίσης, ότι στη  «βάση της κυριαρχικής ισότητας θα εργαστεί ώστε να προσέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών οι δύο πλευρές». Ο Τατάρ επανέλαβε ότι χρειάζεται να αναζητηθούν εναλλακτικές μορφές λύσεις του Κυπριακού. Η λύση δύο κρατών, κατέληξε, δεν πρέπει να απορρίπτεται.

Την ίδια ώρα, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, το Βερολίνο επιθυμούν μια διαδικασία εξπρές για να επιλυθούν Κυπριακό και ελληνοτουρκικά. Θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούν από τον «πονοκέφαλο» των εντάσεων. Προφανώς δεν υπολογίζουν πως ανοίγοντας την όρεξη της κατοχικής Τουρκίας, η περιοχή θα εισέλθει σε περίοδο παρατεταμένων εντάσεων και περιπετειών.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

«Λευκή επιταγή» δεν δίνεται σε κανέναν! Το καταρρακωμένο κύρος της Κύπρου και η απόλυτη παρακμή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: