Ο εκλεκτός της Άγκυρας Τατάρ κέρδισε τις παράνομες “εκλογές”: Δεύτερος ο Μουσταφά Ακιντζί

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον παράνομο κατοχικό ψευτο-“πρωθυπουργό” των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Στο 100% της καταμέτρησης ο Ερσίν Τατάρ είναι ο νικητής του πρώτου γύρου των παράνομων “εκλογών” στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου με ποσοστό 32.35 % με τον Μουσταφά Ακιντζί να ακολουθεί με ποσοστό 29.84%.

Ακολουθούν ο Τουφάν Ερχιουρμάν με 21,7%, ο Κουντρέτ Οζερσάι με 5,7%, ο Ερχάν Αρικλί με 5,3% και ο Σερντάρ Ντενκτάς με 4,3%.

Στον δεύτερο γύρο και μεταξύ των Ερσίν Τατάρ και Μουσταφά Ακιντζί θα κριθεί το αποτέλεσμα των παράνομων «εκλογών» για την εκλογή του νέου κατοχικού ηγέτη, καθώς στην κυριακάτικη ψηφοφορία στα κατεχόμενα δεν προκύπτει νικητής από τον πρώρο γύρο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι αποφασισμένος να εκλέξει τον υποτακτικό του, Ερσίν Τατάρ, καθώς κυριολεκτικά μισεί τον Μουσταφά Ακιντζί. Οι διαφορές τους είναι ιδεολογικές -ο Ακιντζί είναι αριστερός- καθώς και θρησκευτικές. Ο νυν κατοχικός ηγέτης δεν είναι θρήσκος.

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν συνεχάρη τους νικητές τονίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν να διχασθεί ο “λαός” ενόψει του δεύτερου γύρου. Σημείωσε ότι η κεντρική επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (CTP) θα αξιολογήσει τη Δευτέρα τα αποτελέσματα των παράνομων “εκλογών”.

Εξάλλου, προβληματισμένος είναι ο Σεντάρ Ντενκτάς για το αποτέλεσμα. Θα αποφασίσει ποιόν εκ των δύο θα υποστηρίξει τις επόμενες ημέρες.

Τελικό αποτέλεσμα ανά υποψήφιο

Ερσίν Τατάρ: 32.35%
Μουσταφά Ακιντζί 29.84%
Τουφάν Έρχιουρμαν 21.68%
Κουντρέτ Οζέρσαϊ 5.74%
Ερχάν Αρίκλι 5.36%
Σερντάρ Ντενκτάς 4.20%

Τα τελικά αποτελέσματα ανά επαρχία

Αμμόχωστος
Τατάρ 27.3%
Ακιντζί 24.3%

Τρίκωμο:
Τατάρ 43.2%
Ερχιουρμάν 17.9%
Ακιντζί 16.4%

Λεύκα:
Τατάρ 30.9%
Ακιντζί 29.9%

Κερύνεια:
Τατάρ 28.6%
Ακιντζί 29.8%

Μόρφου:
Τατάρ 30,8%
Ακιντζί 31,8%

Οι υποψήφιοι για τις παράνομες «εκλογές» ήταν οι Ερσίν Τατάρ (κομματικός υποψήφιος, ΚΕΕ), Τουφάν Ερχιουρμάν (κομματικός, ΡΤΚ), Ερχάν Αρικλί (κομματικός, ΚΑ), Φουάτ Τσινέρ (κομματικός, κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας), Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ (ανεξάρτητος), Αχμέτ Μποράν (ανεξάρτητος, Μουσταφά Ουλάς (ανεξάρτητος), Αλπάζ Ουζ (ανεξάρτητος), Κουντρέτ Οζερσάι (ανεξάρτητος) και Μουσταφά Ακιντζί (ανεξάρτητος).

— Με ποσοστό περίπου 50,1% απορρίπτεται στο δημοψήφισμα – το οποίο διεξήχθη στα κατεχόμενα, παράλληλα με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου κατοχικού ηγέτη – η πρόταση για «συνταγματικές» αλλαγές που αφορούν στην αύξηση του αριθμού των παράνομων «δικαστών» στο παράνομο «ανώτατο δικαστήριο».

Η παράνομη «πρόεδρος» του παράνομου «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ ανακοίνωσε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε κάλπες στην Λευκωσία και δεν μπορούν να ανακοινώσουν ακόμη το τελικό ποσοστό συμμετοχής στις παράνομες «εκλογές».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: