Ο Χάικο Μαας εκφράζει τη λύπη του: Ο σεισμός σε Σάμο και Σμύρνη μας ράγισε την καρδιά, λέει…

Μέλη των σωστικών συνεργείων και πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν εγκλωβισμένους στα ερείπεια, στη Σμύρνη. EPA, ERDEM SAHIN
Με ανάρτηση του στο twitter, ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας, εκφράζει τη θλίψη του για τα θύματα του σεισμού σε Σάμο και Σμύρνη.

Όπως αναφέρει:

“Ο σεισμός σε Σάμο και Σμύρνη, μας ράγισε την καρδιά. Οι σκέψεις μας στα θύματα, αλλά και στους συγγενείς τους και ελπίζουμε πως οι έρευνες για επιζώντες θα έχουν επιτυχία. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι έτοιμες να βοηθήσουν. Ευχαριστώ όλους όσους βρίσκονται στην περιοχή και επιχειρούν”.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί στενά την κατάσταση που εξελίσσεται στην Ελλάδα και την Τουρκία μετά τον θανατηφόρο σεισμό στο Ανατολικό Αιγαίο, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους.

Στην αρχή της διαδικτυακής ενημέρωσής του για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ο επικεφαλής του ΠΟΥ τόνισε: “Θέλω να ξεκινήσω σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά την κατάσταση που εξελίσσεται στην Ελλάδα και την Τουρκία μετά τον σημερινό σεισμό. Θα συνεργαστούμε με τις δύο χώρες για να διασφαλίσουμε ότι παρέχεται επείγουσα ιατρική περίθαλψη για όσους έχουν ανάγκη. Οι σκέψεις μας είναι σε όλους εκείνους που πλήττονται”.

Ο Ερντογάν τώρα θυμήθηκε ότι η “αλληλεγγύη σε δύσκολους καιρούς είναι πολυτιμότερο από πολλά πράγματα στη ζωή”

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal