Μπορέλ στον Ερντογάν: Σταμάτα το επικίνδυνο σπιράλ αντιπαράθεσης με τον Μακρόν

File Photo: O Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ. EPA, Francisco Seco




Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε τον Πρόεδρο της Τουρκία να σταματήσει «το επικίνδυνο σπιράλ αντιπαράθεσης» με τη Γαλλία και τον Πρόεδρο Μακρόν, ζητώντας από τις τουρκικές αρχές να επιδείξουν έμπρακτη βούληση για την επανεκκίνηση της σχέσης ΕΕ – Τουρκίας στη βάση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα ενταθεί η απομόνωσή της.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει: «τα λόγια του Προέδρου Ερντογάν για τον Πρόεδρο Μακρόν είναι απαράδεκτα».

«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει αυτό το επικίνδυνο σπιράλ αντιπαράθεσης. Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου περιέχουν μια πραγματική προσφορά για την επανέναρξη της σχέσης μας, αλλά απαιτείται η πολιτική βούληση των τουρκικών αρχών σε αυτήν τη θετική ατζέντα. Διαφορετικά, η Τουρκία θα είναι ακόμη πιο απομονωμένη».

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ του Αθανάσιου Αθανασίoυ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

https://hellasjournal.com/2020/10/cheretizi-o-borel-ekechiria-sti-livii-exo-i-misthofori-afstiro-empargko-oplon/Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: