Νέος συναγερμός: 114 εργαζόμενοι θετικοί στον κορωναϊό σε κονσερβοποιία της Πέλλας

File Photo: Υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Αθήνας απολυμαίνει τον χώρο έξω από μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην Αθήνα, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε επιχείρηση μεταφοράς ηλικιωμένων με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από τον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου εντοπιστήκαν 32 κρούσματα του νέου κορονοϊού. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Νέος συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό 114 κρουσμάτων σε επιχείρηση που λειτουργεί στην Σκύδρα του νομού Πέλλας.

Ηδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για ιχνηλάτηση των επαφών των εργαζόμενων που βρέθηκαν θετικοί.

Στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19. Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00».

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προκειμένου όλοι να τεθούν σε «καραντίνα» και να μην εξαπλωθεί ραγδαία ο ιός στο νομό Πέλλας.

Ανησυχία για το μέτωπο της Αττικής

Η είδηση των 114 κρουσμάτων έρχεται σε μία στιγμή που η Αττική σχεδόν μονοπωλούσε την ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας.

Χθες Πέμπτη, υψηλό ήταν τόσο το σύνολο των ανακοινωθέντων κρουσμάτων (411) ενώ άλμα σημείωσε και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ που έφθασε τους 89 (έναντι 78 την προηγούμενη ημέρα) αυξάνοντας περαιτέρω την πίεση στο υγειονομικό σύστημα.

Αν και η καταγραφή κάθε ημέρας συνιστά ουσιαστικά την αποτύπωση της επιδημιολογικής κατάστασης προ 15 ημερών, γεγονός παραμένει ότι την ερχόμενη Κυριακή 4 Οκτωβρίου λήγουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί προ δεκαπενθημέρου και μέχρι στιγμής η εικόνα στο επιδημιολογικό φορτίο της πρωτεύουσας δεν έχει εμφανίσει βελτίωση.

Μίνι λοκνταουν στην Κύθνο

Συναγερμός σήμανε επίσης και στην Κύθνο καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη συναρμοδίων φορέων, ανακοίνωσε έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στο νησί.

Τα μέτρα, τίθενται σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής, θα έχουν διάρκεια  14 ημερών και αφορούν τα εξής:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σε χώρους εστίασης τα 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού όπου το επιτρεπτό όριο ανέρχεται σε έξι.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Στους κατοίκους της Κύθνου εστάλη μάλιστα και επείγουσα ειδοποίηση μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με το εξής μήνυμα:
«Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝEWS GOOGLE

 

Πρώτος νεκρός από το γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα: Κατέληξε 79χρονος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: