Νέες ύβρεις Ερντογάν, με την ίδια άθλια τακτική: Ταυτίζει δολίως τον εαυτό του με το Ισλάμ

Μια φωτογραφία που διατέθηκε από Γραφείο Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας δείχνει τον Τούρκο Πρόεδρο και αρχηγό του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (κόμμα AK) Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Κ) να μιλά σε συνάντηση του κόμματός του στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα, Τουρκία, 28 Οκτωβρίου 2020 EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT
Στη γελοιογραφία του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo το οποίο απεικονίζει τον ίδιο ημίγυμνο να σηκώνει τη φούστα μιας Μουσουλμάνας αναφωνώντας «Ωωω ο Προφήτης», αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν κοίταξε καν το περιοδικό για να μην του δώσει κύρος.

Προχώρησε σε νέα φραστική επίθεση κατά του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και της Δύσης γενικότερα.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική επιτροπή του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «δυστυχώς περνάμε μια περίοδο που ειδικά ανάμεσα στους κυβερνώντες στην Ευρώπη οι ανήθικες επιθέσεις εναντίον του ισλάμ και του προφήτη μας εξαπλώνεται σαν καρκίνος».

«Άκουσα ότι το περιοδικό στη Γαλλία το οποίο δημοσίευσε άσχημες και ανήθικες γελοιογραφίες εναντίον του προφήτη μας, τώρα με μια καρικατούρα στο εξώφυλλό του στόχευσε εμένα», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν κοίταξα αυτού του είδους τις ανήθικες δημοσιεύσεις, ούτε για να δω τι έκανε, για να μην τους δώσω κύρος». «Άλλωστε δεν έχω να πω τίποτα γι αυτούς τους ανέντιμους ανθρώπους που προσβάλλουν τον Προφήτη μου», ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η θλίψη και ο θυμός μου δεν οφείλονται στην αποτρόπαια επίθεση εναντίον μου, αλλά στο ότι το ίδιο μέσο είναι πηγή της αγένειας προς τον Προφήτη μας, τον οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά. Και ασφαλώς γνωρίζουμε ότι στόχος τους δεν είμαι εγώ προσωπικά αλλά οι αξίες που υπερασπιζόμαστε».

«Γνωρίζουμε και βλέπουμε ότι φτάνουν και στην χώρα μας. Και μάλιστα γνωρίζουμε ότι βρίσκονται και κάτω από τη σκεπή αυτού του κοινοβουλίου», ανέφερε. «Ενώ είναι απαραίτητο να είμαστε ενωμένοι σε τέτοιες στιγμές, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι θα συγκεντρώσουν ψήφους. Δεν υπάρχει δόλωμα για σας σε αυτή την αγορά», υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν «αυτά είναι σημάδια ότι η Ευρώπη επιστρέφει στην βαρβαρότητα. Η Γαλλία και γενικά η Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές τις πολιτικές του Μακρον και εκείνων που έχουν την ίδια νοοτροπία οι οποίες φέρουν τον σπόρο της πρόκλησης και του μίσους».

Κάλεσε «τους συνετούς Ευρωπαίους να αναλάβουν πρωτοβουλία για ένα λαμπρό μέλλον των ιδίων και των παιδιών τους ενάντια σε αυτή την επικίνδυνη πορεία. Ζητάμε από αυτούς που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον αντιισλαμισμό και την εχθρότητά τους για την Τουρκία για να καλύψουν τις αποτυχίες τους στην εσωτερική τους πολιτική να αποσύρουν αυτά τα βρώμικα χέρια τους από τις ιερές μας αξίες μας».

Απευθυνόμενος στη Δύση, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε «δεν είστε μήπως εσείς που δολοφονήσατε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Ρουάντα; Δεν είστε εσείς που δολοφονήσατε εκατομμύρια στην Αλγερία; Που μπήκατε σε κάθε χώρα της Αφρικής επειδή είχαν διαμάντια και χρυσό; Είστε δολοφόνοι εσείς. Δολοφόνοι. Αναζητάτε τα ίδια πράγματα σήμερα».

«Να μας συγχωρέσετε. Πάτε στο Λίβανο, τι δουλειά έχετε εκεί; Λαμβάνει χώρα μια καταστροφή στο Λίβανο και (ο Μακρόν) πηγαίνει εκεί να δώσει κατεύθυνση. Βρήκατε αυτά που ψάχνατε; Σας έδιωξαν. Όσο σας γνωρίζουν σας διώχνουν από παντού. Αυτοί θέλουν να ξαναρχίσουν τη Σταυροφορία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη Γερμανία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «η Καγκελάριος Μέρκελ δεν μπορεί να μου εξηγήσει πως η αστυνομία στη Γερμανία μπαίνει στο τζαμί». Μίλησε για την ανάγκη να αντιμετωπίζονται οι ομοεθνείς του με σεβασμό, προσθέτοντας ότι ένας σημαντικός αριθμός εκείνων των ανθρώπων είναι δικοί σας πολίτες». «Πρέπει να εκτιμήσετε την πίστη, την εκπαίδευση και την ελευθερία τους. Δεν τρέφουμε εχθρότητα για κανέναν ενόσω αντικρίζονται με σεβασμό η ανεξαρτησία μας, το μέλλον και οι αξίες μας», υποστήριξε.

Για την Ολλανδία όπου ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος ανέβασε στο τουίτερ του γελοιογραφία για τον ίδιο, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε «υπάρχει ένα σχέδιο, ονομάζεται ελευθερία». Σύμφωνα με τον ίδιο «ένας Μουσουλμάνος δεν γίνεται τρομοκράτης. Και ένας τρομοκράτης δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνος. Ο τρομοκράτης ακόμη και αν είναι Μουσουλμάνος, είτε Χριστιανός, είτε Βουδιστής, είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί με τους στόχους του και τις πράξεις του». «Αυτοί που δεν βλέπουν έτσι τους τρομοκράτες καταντούν σαν τη Γαλλία», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος καταφέρθηκε και εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «χθες ο κ. Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στη γυναίκα μου. Αν έχεις έστω και λίγο θάρρος όσο εγώ, μίλα για μένα, όχι για τη γυναίκα μου», αποκαλώντας μεταξύ άλλων «αξιολύπητο».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 

Παρίσι: “Γεμάτες μίσος” οι πρόσφατες φραστικές επιθέσεις Τούρκων αξιωματούχων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal