Νέες ύβρεις Ερντογάν κατά Μακρόν και Ευρώπης: Παραλήρημα μίσους και άθλιας προπαγάνδας

File Photo Ο πρόεδρος Ερντογάν κατά τη διάρκεια δηλώσεών του πάνω στο γεωτρύπανο Φατίχ στη Μαύρη θάλασσα EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα Δευτέρα τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των Εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όπως στη Γαλλία μερικοί λένε «μην αγοράζετε τις τουρκικές μάρκες», απευθύνομαι από εδώ στο έθνος μου: κυρίως μην προσέχετε τις γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν συνέκρινε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με με τη μεταχείριση των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατηγόρησε ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες για «φασισμό» και «ναζισμό».

«Μια εκστρατεία λυντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων», υποστήριξε κατά την ομιλία του ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ- / ΓΑ

Άγκυρα, Τουρκία

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal