Η Γαλλία ανακαλεί τον πρέσβη της στην Τουρκία για διαβουλεύσεις: Νέα ανακοίνωση – καταπέλτης

FILE PHOTO. H Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει «τόσες (πολλές) δυνάμεις» γύρω από την Ουκρανία, οι ρωσικές ανακοινώσεις περί απόσυρσης μονάδων πρέπει να «επαληθευτούν», δηλώνει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν. EPA, SERGEI CHIRIKOV




Με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λεντριάν, καταδικάζει εκ  νέουτην κλιμάκωση των επιθέσεων της Τουρκίας και του προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν κατά της Γαλλίας και του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Λε Ντιράν επισημαίνει εκ νέου την ανυπαρξία καταδίκης της ισλαμιστικής τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Γάλλου καθηγητή Σαμιουέλ Πατί ή την έκφραση αλληλεγγύης στην Γαλλία. Τονίζει δε, ότι στην στάση αυτή προστίθεται εδώ και μερικές μέρες μια “προπαγάνδα μίσους και συκοφαντίας” από πλευράς της Άγκυρας καθώς και ευθείες ύβρεις προς τον Πρόεδρο Μακρόν.

Η ανακοίνωση του Γάλλου ΥΠΕΞ:

“Στην απουσία κάθε ίχνους επίσημης καταδίκης ή αλληλεγγύης των τουρκικών αρχών μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κονφλάν Σεντ- Ονορίν, προστίθενται τις τελευταίες ημέρες μια εκστρατεία μίσους και συκοφαντίας εναντίον μας και εναντίον του εσωτερικού του κράτους μας που μαρτυρά επιθυμία αναμόχλευσης του μίσους εναντίον μας και ευθείες ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφρασμένες από το πιο υψηλό επίπεδο του τουρκικού κράτους. Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και δη από πλευράς μιας χώρας συμμάχου. Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Τουρκία ως εκ τούτου ανακλήθηκε και επιστρέφει σήμερα Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 στο Παρίσι, για διαβουλεύσεις”.

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Καταγγελία-φωτιά της Γαλλίας εναντίον του Ερντογάν: Προκλητικός, αγενής και επικίνδυνος…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: