Νέα αύξηση θανάτων και κρουσμάτων στο Μεξικό και τη Βραζιλία: “Θερίζει” ο κορωναϊός

FILE PHOTO: Άτομα που προστατεύονται με μάσκες προσώπου περπατούν στη νότια περιοχή του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. EPA, Sebastiao Moreira




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 495 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 5.595 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 90.309 νεκρούς επί συνόλου 906.863 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν τον επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ενδέχεται στην πραγματικότητα να είναι υψηλότερος ως ακόμη και κατά 50.000 από αυτόν των καταγεγραμμένων επισήμως.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 510 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 28.629 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο έχει φθάσει τους 158.456 νεκρούς επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Μεξικό, Mexico

Καλπάζει ο κορωναιός στην Τουρκία: Έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: