Μόνο προπαγάνδα: Δήθεν προσκλήσεις σε Αθήνα, μυστικές συνομιλίες με Αίγυπτο, σαν τηλεόραση οι S-400

Το γεωτρητικό σκάφος Κανουνί αφικνείται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου από εκεί να ξεκινήσει για κάποια νόμιμη ή παράνομη γεώτρηση. EPA/SEDAT SUNA




Επίσημη πρόσκληση έστειλε η Άγκυρα στην Αθήνα για την πραγματοποίηση της 4ης συνάντησης στρατιωτικών αντιπροσωπειών μεταξύ των δύο χωρών στην Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται απάντηση.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, η Τουρκία θέλει να ανοίξουν όλα τα θέματα στις διαπραγματεύσεις, στόχος είναι να λυθούν «στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, των καλών σχέσεων και του διαλόγου αλλά τετελεσμένα δεν θα επιτραπούν».

Είναι προφανες ότι πρόκειται για καθαρή προπαγάνδα για δημιουργία εντυπώσεων καθώς η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συζητήσει πρώτον όσο τα τουρκικά πλοία καταπατούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα και δεύτερον χωρίς σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, αυτές που η Τουρκία αποκαλεί «τετελεσμένα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ωστόσο ότι η Τουρκία δεν αγνοεί την πιθανότητα σύγκρουσης από κάποιο λάθος που μπορεί να προκληθεί.

Για τις μυστικές επαφές της Τουρκίας με την Αίγυπτο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις. “Μπορεί να υπάρχει μεγάλο όφελος οι δύο χώρες να συνεργαστούν”, αναφέρουν. Προφανώς και εδώ απλώς πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων καθώς μόλις προχθές ο πρόεδρος της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια της τριμερούς με Κύπρο και Ελλάδα επανάλαβε τις άγιες απόψεις της χώρας του, που είναι διαμετρικά αντίθετες με τις επιδιώξεις της Τουρκίας.

Για την ΕΕ αναφέρουν ότι η Τουρκία δεν είδε κανένα βήμα και πως εφαρμόζεται ένα ‘κεκαλυμμένο εμπάργκο από την ΕΕ εναντίον της Τουρκίας.

Για τους S-400 οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνονται δοκιμές και έλεγχος του συστήματος. “Όπως όταν αγοράσει κανείς μια τηλεόραση, την στήνει και κοιτάζει εάν δουλεύει ή όχι”, αναφέρουν οι πηγές. Προσθέτουν ότι η Τουρκία γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις κατηγορίες εναντίον της και πως η ίδια “εκπληρώνει τα καθήκοντά της απέναντι στο ΝΑΤΟ στο ακέραιο”.

HJ με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Ο Πούτιν πλέκει το εγκώμιο του Ερντογάν: Τον χαρακτηρίζει “αξιόπιστο και ευέλικτο” εταίρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: