Μόνο fake news από την Τουρκία: Πλαστό βίντεο για να πουν ότι βρήκαν τα ελληνικά υποβρύχια

Το υποβρύχιο 214 ΠΙΠΙΝΟΣ και ένα Ελληνικό ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο S-70. Τα Ελληνικά υποβρύχια εδώ και έναν μήνα παραμένουν οι αθέατοι κυνηγοί εν αντιθέσει με τα τουρκικά τα οποία όλα έχουν εντοπιστεί από τα πτητικά μέσα του ΠΝ αλλά και τις φρεγάτες του στόλου. Πηγή: ΓΕΕΘΑ




Ρεπορτάζ Hellas Journal

Μια ακόμη επιχείρηση διαστρεύλωσης της πραγματικότητας επιχείρησε σήμερα η τουρκική προπαγάνδα.

Ενοχλημένοι από την αποκάλυψη ότι σε όλη την προηγούμενη κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν στην ανατολική Μεσόγειο προσπαθούσαν ματαίως να ανακαλύψουν τα ελληνικά υποβρύχια, διοχέτευσαν σήμερα στη πιστή στο καθεστώς Hurriyet βίντεο όπου εμφανίζεται ένα υποβρύχιο. Επιχειρηούν με αυτό τον τρόπο και με το συνοδευτικό κείμενο που περιέχει διάφορες φράσεις «περιπαικτικές» κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να αποδείξουν ότι δήθεν τα ελληνικά υποβρύχια δεν ήταν αόρατα και ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τα είχαν εντοπισμένα σε όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα και το βίντεο

Μόνο που υπάρχουν δύο στοιχεία: Πρώτον πουθενά από το ίδιο το βίντεο δεν προκύπτει ότι το εικονιζόμενο υποβρύχιο ανήκει στον ελληνικό στόλο.

Πρόκειται απλώς για ισχυρισμό την πατρότητα του οποίου μάλιστα δεν αναλαμβάνει κάποιο στέλεχος της κυβέρνησης ή των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.

Επίσης, στρατιωτικές πηγές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μιλώντας στο Hellas Journal διαβεβαίωναν ότι το βίντεο είναι fake επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την κλασσική προπαγάνδα της Τουρκίας που προφανώς θέλει να τονώσει το ηθικό της δικής της πλευράς.

Υπενθύμιζαν δεν ότι πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε πει:

«Απέδειξαν την αξία τους ως διαφοροποιητικοί παράγοντες υπεροχής στο πεδίο, κατά την πρόσφατη κρίση. Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι σχετικές δυνάμεις των Τούρκων. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών όσον αφορά στην πρόωση, έχουν ένα (αν μπορώ να το πω έτσι σχηματικά) σιωπηλό σύστημα και δεν γίνονται αντιληπτά από τα ελικόπτερα ή τα αεροπλάνα ή τα πλοία επιφανείας που τα ψάχνουν.»

Οι Sub Killers του Πολεμικού Ναυτικού που έβγαλαν από το «θαλάμι» τους τα τουρκικά υποβρύχια

“Ακόμα ψάχνουν οι Τούρκοι τα υποβρύχια 214”, λέει ο ΥΠΕΘΑ: Είναι απολύτως απαραίτητα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: