Μισέλ: Πρέπει να έχουμε σθεναρότητα για να υπερασπιστούμε τα κράτη μέλη και την κυριαρχία τους

File Photo: O Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. ΕPA, STEPHANIE LECOCQ




Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε σήμερα ότι θα “πρέπει να έχουμε σθεναρότητα για να υπερασπιστούμε τα κράτη μέλη μας και να προστατευτεί η κυριαρχία τους και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα”, κληθείς να απαντήσει σε κοινοβουλευτική ερώτηση σχετική με τα συμπεράσματα για την Τουρκία που υιοθετήθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε στην ολομέλεια ότι, “κατανοώ τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο. Να πω το εξής, έξι χρόνια είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και λιγότερο από ένα χρόνο είμαι Πρόεδρος. Για πρώτη φορά εδώ και μερικές εβδομάδες έγινε μια στρατηγική συζήτηση σε βάθος, οκτώ ώρες συζητήσεων με επίκεντρο το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου για να έχουμε όλες τις αναγκαίες αποχρώσεις υπόψη”.

Σημείωσε ότι “πρέπει να έχουμε σθεναρότητα για να υπερασπιστούμε τα κράτη μέλη μας και να προστατευτεί η κυριαρχία τους και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα”.

Οπως είπε, “αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνουμε και θέλουμε στο βαθμό του δυνατού να έχουμε διπλή προσέγγιση: Ενα θεματολόγιο θετικό υπό τον όρο, βέβαια, ότι υπάρχει κατάπαυση των συνεχών προκλήσεων που είναι απαράδεκτες”, ανέφερε.

“Στα πλαίσια του ΟΗΕ είμαστε σε μόνιμη επαφή, διότι υπάρχει ένας ρόλος που μπορούμε να παίξουμε και κυρίως για την Κύπρο – είναι αναγκαίες οι επαφές εκεί”, σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ.

“Ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα κάνω τις αναγκαίες κινητοποιήσεις για να έχουμε μια ευρωπαϊκή συναίνεση για μια γεωπολιτική στρατηγική που θα είναι πιο φιλόδοξη, ισχυρή και σθεναρή ούτως ώστε να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και τα συμφέροντα για τα οποία κινητοποιούμαστε όλοι μαζί”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΕ / Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι ανησυχεί για Ελλάδα και Τουρκία: Κόκκινη γραμμή αποτροπής όλο το 24ωρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: