Μισέλ για την Βρετανία: Πρέπει να εφαρμόσει την συμφωνία του Brexit, “τελεία και παύλα”

File Photo: O επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέμειναν η Βρετανία να εφαρμόσει “πλήρως” τη συμφωνία που διέπει την αποχώρησή της από την ΕΕ την 31η του περασμένου Ιανουαρίου, χωρίς να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους, “τελεία και παύλα”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής των Είκοσι Επτά.

“Όσον αφορά τη συμφωνία αποχώρησης και τα πρωτόκολλά της πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, τελεία και παύλα”, υπογράμμισε καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ διεξάγονται με μεγάλη βραδύτητα. Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν στα τέλη Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον που αναθεωρεί μερικώς τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να καταλήξουμε σε συμφωνία αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος”, δήλωσε ο Μισέλ ανακοινώνοντας την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών που εκπροσωπούν τις 27 χώρες της Ένωσης.

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η εγγύηση των αλιευτικών δικαιωμάτων, η εξεύρεση τρόπων επίλυσης των διαφορών και η διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού είναι καθοριστικά για την προστασία “εκατοντάδων χιλιάδων ευρωπαϊκών θέσεων εργασίας”.

“Είμαστε 100% ενωμένοι”, είπε τονίζοντας ότι η Βρετανία πρέπει “να κάνει τα απαραίτητα βήματα” για να άρει τα εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας.

Με πληροφορίες AFP-Reuters
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Η Τουρκία εξαπατά τον κόσμο για τον κορωναϊό: Ανακοινώνει μεν 1.693 νέα κρούσματα αλλά όχι τους ασυμπωματικούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: