Μια χαρά βολεύτηκαν με την παράνομη κατοχή όλοι οι μέχρι σήμερα ηγέτες του ψευδοκράτους

Έγινε την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 η τελετή παράδοσης παραλαβής από τον Μουσταφά Ακιντζί (Α) στον Ερσίν Τατάρ (Δ) της παράνομης ψευτο-“προεδρίας” του ψευδοκράτους. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ODUL




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ (*)

Το αποτέλεσμα των παράνομων «εκλογών» στο ψευδοκράτος δείχνει πως εντός των κατεχομένων της Κύπρου δημιουργήθηκε μια χωρική πόλωση και ο σχηματισμός ενός τεράστιου μπλοκ από εποίκους οι οποίοι με το βάρος τους και την κινητοποίηση τους από την Άγκυρα φαίνεται να καθόρισαν το αποτέλεσμα.

Κάποιες περιοχές λειτούργησαν περισσότερο ως περιοχές της Τουρκίας και υπέρ των τουρκικών θέσεων και όχι των Τουρκοκυπρίων (Τ/Κ) και της ενότητας του Κυπριακού Κράτους.

Θα συμφωνήσω με εκείνους που υποστηρίζουν πως η «εκλογή» του Ερσίν Τατάρ στην ηγεσία των Τ/Κ αποτελεί μια πολύ αρνητική εξέλιξη για την Κύπρο. Ο Τατάρ είναι απολύτως χειραγωγήσιμος από την Άγκυρα. Άρα, κατά μία έννοια, ο βασικός νικητής αυτής της παράνομης «εκλογής» ήταν ο παρανοϊκός Ερντογάν (αυτός ο άθλιος ηγέτης τον οποίο εμείς παρακαλούμε να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων), ο οποίος υποστήριξε εντελώς απροκάλυπτα την υποψηφιότητα του.

Από την άλλη πρέπει να παραδεχθούμε ότι ούτε και οι προηγούμενοι Τ/Κ ηγέτες (απόλυτοι παράνομοι αφέντες των κατεχομένων για να μη ξεχνιόμαστε), έκαναν κάτι διαφορετικό απ’ όσα υποστηρίζει σήμερα ο Τατάρ. Ούτε ο Μεχμέτ Ταλάτ, ούτε και ο Μουσταφά Ακιντζί λειτούργησαν ανεξάρτητα από τη βούληση της Άγκυρας, ακολουθώντας την πεπατημένη.

Ακούμε ότι ο Ερντογάν με την εκλογή Τατάρ θα ελέγχει τα κατεχόμενα. Γιατί, μέχρι τώρα ποιός τα ήλεγχε δηλαδή; Γιατί κάνουμε πως δε καταλαβαίνουμε άραγε; Δεν είναι ο Δημήτρης Χριστόφιας που δήλωνε πως αν το Κυπριακό δεν το λύσει αυτός με τον Ταλάτ, δεν θα λυθεί ποτέ! Το έλυσε; ΟΧΙ, δεν το έλυσε.

Δεν είναι ο Αναστασιάδης που έκανε περιπάτους στο μακρύ δρόμο μαζί με τον Ακιντζί και δείπνα μπόλικα είχαμε, εναποθέτοντας τις ελπίδες του για λύση του Κυπριακού στην καλή προαίρεση του; Το έλυσε το Κυπριακό; ΟΧΙ, δεν το έλυσε: Γιατί άραγε; Διότι Ταλάτ και Ακιντζί λειτούργησαν ως κανονικοί εγκάθετοι της Άγκυρας στα κατεχόμενα.

Πέντε χρόνια ο Ταλάτ και άλλα πέντε χρόνια ο Ακιντζί στην ηγεσία των Τ/Κ και εκ περιτροπής προεδρία τους δώσαμε και σταθμισμένη ψήφο τους δώσαμε (ύψιστη υποχώρηση από τις δημοκρατικές αρχές που καθορίζουν ξεκάθαρα ένας πολίτης μία ψήφος) και υπερπρονόμια τους δώσαμε και στα πόδια τους πέσαμε, μα το αποτέλεσμα ήταν μηδέν εις το πηλίκο.

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάκτυλο μας. Πάντα την τελική απόφαση για τη στάση των Τ/Κ στο Κυπριακό την είχε η Άγκυρα. Οι Τ/Κ ηγέτες δεν είχαν ποτέ δική τους ανεξάρτητη φωνή. Μια χαρά βολεύτηκαν όλοι τους με την παράνομη κατοχή.

Υστερόγραφο! Έφυγε πυροβολώντας ο Ακιντζί. Άσφαιρα τα πυρά του. Τώρα πια είναι πολύ αργά για δάκρυα κ. Μουσταφά Ακιντζί… Ευχήθηκε μάλιστα και καλή τύχη στους ανθρώπους της Κύπρου. Από λόγια χορτάσαμε. Πέντε χρόνια στην ηγεσία του ψευδοκράτους μια χαρά καλόκατσες και απόλαυσες τον παράνομο θώκο σου!

(*Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
a.[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Έτσι παραδόθηκε η Αμμόχωστος στους Τούρκους: Η τελευταία πράξη γράφτηκε με την υποστολή της Ελληνικής σημαίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: