Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Πρόεδρος Τραμπ με “ήπιο πυρετό”: Θα μείνει “μερικές μέρες” (video)

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάζεται στο προεδρικό ελικόπτερο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Φωτογραφία via MSNBC




Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, έχει διακομιστεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όχι μακριά από την Ουάσινγκτον, όπου θα νοσηλευθεί «για μερικές ημέρες», γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Προληπτικά» και «κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών», ο Ρεπουμπλικάνος «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ (Βηθέσδα, Μέριλαντ) κατά τις «προσεχείς ημέρες», διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι.

Το προεδρικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου θα νοσηλευθεί ο αρχηγός του κράτους «για μερικές ημέρες», σύμφωνα με την προεδρία, μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

Ο αμερικανός πρόεδρος, που βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο μεγιστάνας δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ενώ απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.

Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα με το προεδρικό ελικόπτερο, το Marine One, καθώς περίμενε τον Τραμπ μπροστά στον Λευκό Οίκο, όπου βρισκόταν σε καραντίνα, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ο πρόεδρος περπάτησε μέχρι το ελικόπτερο το οποίο απογειώθηκε αμέσως μετά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η μεταφορά ξεκίνησε στις 6:20 μ.μ. (τοπική ώρα) και κράτησε μερικά μόνο λεπτά.

«Ο πρόεδρος Τραμπ διατηρεί υψηλό ηθικό, παρουσιάζει ελαφριά συμπτώματα, και εργάστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας», διαβεβαίωσε η εκπρόσωπός του.

32 ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η προεκλογική εκστρατεία του επιχειρηματία του τομέα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ και διεκδικεί την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου διακόπηκε απότομα μετά την ανακοίνωσή του πως μολύνθηκε από τον κορονοϊό και παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19.

Είναι ασαφές εάν θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες το επόμενο ντιμπέιτ του με τον Τζο Μπάιντεν, τον υποψήφιο των Δημοκρατικών που συνεχίζει την εκστρατεία του.

Ο Τραμπ, που θεωρείται πως ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου εξαιτίας της ηλικίας του — είναι 74 ετών — και του γεγονότος ότι είναι υπέρβαρος, λαμβάνει πειραματική θεραπεία αντισωμάτων, που έχει αποδειχθεί πως μειώνει το ιικό φορτίο στις περιορισμένες κλινικές δοκιμές που έχουν γίνει ως τώρα.

Γιατροί πρότειναν ο Τραμπ να εισαχθεί στο Ουόλτερ Ριντ για να μπορεί να του προσφερθεί κατεπείγουσα φροντίδα εάν παραστεί ανάγκη.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορονοϊού, κατηγορείται από τους αντιπάλους του και άλλους πως τη χειρίστηκε με λάθος τρόπο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στην υφήλιο από την πανδημία· θρηνούν κάπου 208.000 νεκρούς, ενώ η οικονομία τους, η μεγαλύτερη του κόσμου, ασθμαίνει.

Πληροφορίες από AFP-Reuters-dpa μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Τον πάνε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο: “Κόπωση” αισθάνεται ο Τραμπ από το πειραματικό κοκτέιλ αντισωμάτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: