Μετά την Αγία Σοφία προσευχή με Ερντογάν και στη Μονή της Χώρας στις 30 Οκτωβρίου!

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν γονατιστός στην Αγία Σοφία που μετέτρεψε σε τζαμί. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Μετά την Αγία Σοφία και στην Μονή της Χώρας θα προσευχηθεί στις 30 Οκτωβρίου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μετά την μετατροπή της Μονής της Χώρας από μουσείο σε τζαμί αποφασίστηκε να ανοίξει για προσευχή.

Οι πόρτες της Μονής της Χώρας οι οποίες είναι κλειστές εδώ και δύο μήνες θα ανοίξουν ξανά στις 30 Οκτωβρίου αλλά για μουσουλμανική προσευχή. Στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή που θα πραγματοποιηθεί μετά από 75 χρόνια θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι όπως και στην Αγία Σοφία θα καλυφθούν με κουρτίνες τα ψηφιδωτά τα οποία μάλιστα θεωρούνται τα πιο αξιόλογα στον κόσμο. Η Μονή της Χώρας θα είναι ταυτόχρονα ανοιχτή τόσο για μουσουλμανική προσευχή όσο και στον τουρισμό, όπως και η Αγία Σοφία.

Η Μονή της Χώρας είχε ιδρυθεί τον 6ο αιώνα π.Χ. και μετατράπηκε από τους Οθωμανούς σε τζαμί τον 18ο αιώνα. Από το 1958 λειτουργούσε ως μουσείο, ωστόσο μετά την απόφαση του τουρκικού Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2019 μετατράπηκε σε τζαμί.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Κρεσέντο απειλών από Ερντογάν: Η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα «την απάντηση που της αξίζει»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: