Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των ΗΠΑ ο εμβρυολόγος Κύπρος Νικολαΐδης

File photo: Ο Κύπριος Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο King’s College Hospital του Λονδίνου Κύπρος Νικολαΐδης. photo: ΚΥΠΕ




Ο διακεκριμένος Κύπριος Καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο King’s College Hospital του Λονδίνου Κύπρος Νικολαΐδης εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής στις ΗΠΑ, κάτι που θεωρείται μία από τις υψηλότερες τιμές στον τομέα της υγείας και της ιατρικής.

Με την τιμή αυτή αναγνωρίζονται εξαιρετικά επαγγελματικά επιτεύγματα και η αφοσίωση επιστημόνων στην ιατρική.

Το επίτευγμα του Δρ. Νικολαΐδη γίνεται ακόμα πιο αξιοσημείωτο από το γεγονός ότι είναι μεταξύ των μόλις δέκα κλινικών γιατρών που εκλέγονται στην Ακαδημία χωρίς να έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Συνολικά μέλη της αμερικανικής Ακαδημίας εξελέγησαν 100 επιστήμονες. Η εκλογή των νέων μελών γίνεται από τα υπάρχοντα μέλη της Ακαδημίας.

Η εκλογή του Κύπριου καθηγητή συνιστά αναγνώριση «για τη βελτίωση της περίθαλψης εγκύων γυναικών σε όλο τον κόσμο με πρωτοποριακές, ενδελεχείς και δημιουργικές προσεγγίσεις και για την επίτευξη επιδραστικών συνεισφορών στην προγεννητική διάγνωση και σε κάθε σημαντική μαιευτική διαταραχή».

Αντιδρώντας στην είδηση ο καθηγητής Νικολαΐδης δήλωσε πως πρόκειται για «απίστευτη τιμή». Πρόσθεσε ότι ελπίζει να συνεχίσει να προωθεί την περίθαλψη που παρέχεται σε γυναίκες και αγέννητα βρέφη τόσο στο King’s όσο και σε όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι υπό την καθοδήγηση του Κύπρου Νικολαΐδη το Τμήμα Εμβρυϊκής Ιατρικής στο λονδρέζικο πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει καταστεί κορυφαία κλινική μονάδα και ερευνητικό κέντρο για την αποτίμηση θεραπειών εμβρύων, με περισσότερες από 10.000 ασθενείς κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Θανάσης Γκαβός/ΑΓΚ
Λονδίνο, Βρετανία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Σε μονάδες και Φυλάκια της Εθνικής Φρουράς στην Προκεχωρημένη Γραμμή ο Πετρίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: