«Με το δεξί» και στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: Επικράτησε με 69-60 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας δίνει οδηγίες στους παίκτες του, κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκός- Λάρισα για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της ΕΣΑΚΕ στο ΟΑΚΑ, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Μετά τη Euroleague, ο Παναθηναϊκός μπήκε νικηφόρα και στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 69-60 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ, με την ομάδα του Λίνου Γαβριήλ να βάζει δύσκολα στο «τριφύλλι» για περίπου 27 λεπτά, αλλά στη συνέχεια να «πληρώνει» τα λάθη της…

Η τριπλέτα των Αμερικανών Σμιθ (16π.), Γκούντγκουϊν (16π.) και Ρας (11π.), «πάτησε» πάνω στις απουσίες των τραυματιών Παπαπέτρου, Βουγιούκα και του Νέντοβιτς (έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους), ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αστοχία των «πράσινων» από τα 6.75 (3/16 τρίποντα), «γράφοντας» στο 27΄ το 43-43. Ωστόσο, επιπόλαια φάουλ και το τρίποντο του Σάικς, βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να «τρέξει» ένα σερί 8-0, ξεφεύγοντας στο 29΄ με 51-43. Με την άμυνα να κάνει τη διαφορά στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν στο 34΄ ένα επιμέρους σκορ 17-6, ξεφεύγοντας με διψήφια διαφορά (60-49) και «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι, καθώς τα 18 συνολικά λάθη των φιλοξενούμενων και η… εμμονή τους από τα 6.75 δεν τους επέτρεψαν νέα υπέρβαση.

Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιώργο Παπαγιάννη με 22 πόντους, 2 μπλοκ, 2 κλεψίματα, 6 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος, ενώ πολύτιμη ήταν η προσφορά του Λεωνίδα Κασελάκη με 10 πόντους και ποσοστά ευστοχίας για σεμινάριο (3/3δ., 1/1τρ., 1/2β.).

Τα δεκάλεπτα: 13-11, 31-30, 51-44, 69-60.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Καλδίρης, Μπίκας

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Όγκαστ 8, Κασελάκης 10 (1), Φόστερ 4, Μήτογλου 5 (1), Σαντ Ρος, Παπαγιάννης 22 (9/12 δίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 3, Δίπλαρος, Καλαϊτζάκης 2, Σάικς 7 (1), Γουάιτ 4, Μπέντιλ 4.

ΛΑΡΙΣΑ (Λίνος Γαβριήλ): Μπράουν 8 (1), Γκούντγουιν 16 (10 ριμπάουντ), Γουέμπ 4 (12 ριμπάουντ), Ρας 11 (3), Σμιθ 16 (2), Κώττας, Καμπερίδης, Μούρτος 2, Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 3 (1).

*** Για την προσφορά του στο άθλημα του μπάσκετ βραβεύτηκε από τον ΕΣΑΚΕ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο ημίχρονο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ, με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 1ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Την τιμητική πλακέτα απένειμε εκ μέρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ενώ ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι πολύ τιμητικό μετά από τόση ενασχόληση με τον αθλητισμό να αναγνωρίζεται η προσφορά μας. Εμείς θέλουμε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το υγιές άθλημα του μπάσκετ. Γιατί από αυτό το άθλημα έχουμε δει πολλές νίκες και ομάδες που δόξασαν τον ελληνικό αθλητισμό. Ως Περιφέρεια θα είμαστε κοντά στο μπάσκετ, στις ομάδες και τους αθλητές του και στα δύσκολα και στα εύκολα. Είναι αλήθεια ότι ζούμε μια παγκόσμια υγειονομική κρίση. Δυστυχώς είναι θλιβερό να βλέπει κανείς ένα τόσο σημαντικό άθλημα με άδειες εξέδρες, όμως, πρώτη επιδίωξη αποτελεί να περάσουμε την πανδημία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Πιστεύω του χρόνου θα είναι όλα διαφορετικά».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: