Με πύραυλο Σογιούζ μια Αμερικανίδα και δύο Ρώσοι απογειώθηκαν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [photο]

A still image taken from a handout video made available on the official website of the Russian State Space Corporation ROSCOSMOS shows the Russian Soyuz-2.1a carrier rocket with the Soyuz MS-17 manned spacecraft lifting off from the launch pad at the Baikonur Cosmodrome in Kazakhstan, 14 October 2020. EPA/ROSCOSMOS μέσω ΚΥΠΕ




Η αμερικανίδα αστροναύτης Κάθλιν Ρούμπινς και οι Ρώσοι κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβέρτσκοφ απογειώθηκαν σήμερα με επιτυχία για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Οι δύο κοσμοναύτες της Roskosmos και η αστροναύτης της NASA απογειώθηκαν με έναν ρωσικό πύραυλο Σογιούζ σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 08:45 (ώρα Ελλάδας) από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τις δύο διαστημικές υπηρεσίες. Μερικά λεπτά μετά την απογείωση, η Roskosmos ανέφερε μέσω του Twitter πως το διαστημόπλοιο «μπήκε με επιτυχία σε τροχιά».

Οι τρεις επιστήμονες θα σπάσουν ένα νέο ρεκόρ, αυτό της συντομότερης πτήσης με προορισμό τον σταθμό ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την γη και στον οποίο θα φθάσουν μέσα σε μόλις τρεις ώρες, αντί για τις έξι ώρες που διαρκεί συνήθως το ταξίδι. Η πρόσδεσή τους στον σταθμό προβλέπεται να γίνει στις 11:52 (ώρα Ελλάδας).

H αστροναύτης της NASA Kate Rubins (L) και οι κοσμοναύτες της Roscosmos Sergey Ryzhikov (C) and Sergey Kud-Sverchkov (R) στο κοσμοδρόμιο Baikonur στο Καζακστάν, 13 October 2020. EPA/Space Center Yuzhny/ROSCOSMOS μέσω ΚΥΠΕ

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα συναντήσουν τους νυν ενοίκους του, τον Κρις Κάσιντι (NASA), τον Ανατόλι Ιβανίσιν και τον Ιβάν Βάγκνερ (Roskosmos), η επιστροφή των οποίων στη Γη είναι προγραμματισμένη για τις 22 Οκτωβρίου.

Αυτή η πτήση του Σογιούζ πραγματοποιείται ανάμεσα σε δύο εκτοξεύσεις με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του αμερικανικού πυραύλου SpaceX, ο οποίος επιτρέπει και πάλι στις ΗΠΑ να στέλνουν ανθρώπους στο διάστημα.

Ο πύραυλος Soyuz MS-17 προετοιμάζεται για την εκτόξευση. EPA/ROSCOSMOS PRESS SERVICE /μέσω ΚΥΠΕ

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλμάτι, Καζακστάν

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Πέφτει απόψε στη Γη ο κινεζικός διαστημικός σταθμός: Πιθανό σημείο μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: