Μάσκες και στα διαλείμματα για μαθητές σε περιοχές 3 και 4: Οι ενστάσεις του υπ.Παιδείας

File Photo: Περισσότερα διαλείμματα μάσκας ζητεί το υπ.Παιδείας, ειδικά για μικρότερους μαθητές. EPA/FELIPE TRUEBA
Πλέον η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους θα ισχύσει και στα σχολεία στις περιοχές 3 και 4  με υψηλό και πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείαςέναντι του κορωνοϊού.

Έτσι οι μαθητές θα κληθούν να φορούν μάσκες και στα διαλείμματα.

Πάντως, οδηγίες σχετικά με τα «διαλείμματα από τη χρήση μάσκας» ζήτησε το υπουργείο Παιδείας από την αρμόδια επιτροπή των επιστημόνων, προκειμένου αυτές να σταλούν στις εκπαιδευτικές δομές. Όπως επισημαίνει,   είναι πολύ δύσκολο για μικρά παιδιά να φορούν 7- 8 ώρες μάσκες συνεχώς και ζητούν περισσότερα διαλείμματα μάσκας.

Επίσης, αναμένεται νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα θεσπίζονται νέα, οριζόντια προληπτικά μέτρα, μεταξύ των οποίων και η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στα σχολεία που εντάσσονται στο 3ο και 4ο επίπεδο.

Το μέτρο επεκτείνεται και στα Φροντιστήρια  Ξένων Γλωσσών, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές, επιπέδου  3 και 4.

Σε άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, διευκρινίστηκε ότι στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής (γυμναστική) εξακολουθεί να μην προβλέπεται η χρήση μάσκας, σε όλα τα σχολεία της χώρας.

  • Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα από το υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά

Συνεπώς μάσκες και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα φορούν οι μαθητές στις πορτοκαλί περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Ιωαννίνων, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λέσβου, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Νήσων Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Κέας – Κύθνου, Ζακύνθου, Αχαΐας, Σάμου, Μυκόνου, Θήρας, Ηρακλείου, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Σερρών. Αλλά και στις περιοχές Κοζάνης και Καστοριάς οι οποίες εντάσσονται στο 4ο επίπεδο συναγερμού.
Πηγή: skai.gr/ΑΠΕ -ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στο νοσοκομείο του Ρίο 14χρονος με βαριά συμπτώματα κορωναϊού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal