Λίγο πριν από την εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αζερινοί πύραυλοι πλήττουν το Στεπανακέρτ

File Photo: Λίγες ώρες πριν από την εκεχειρία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ συνεχίζει να πληγώνεται από βομβαρδισμούς. Photo via @amna_news




Πύραυλοι του Αζερμπαϊτζάν έπληξαν σήμερα το πρωί το Στεπανακέρτ, πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε αξιωματούχος αυτού του αυτονομιστικού θυλάκου, ενώ το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστήριξε επίσης σήμερα το πρωί πως η Αρμενία «βομβαρδίζει εντατικά» κατοικημένες περιοχές, λίγο πριν από την έναρξη μιας κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

«Πριν από μερικά λεπτά, το Αζερμπαϊτζάν έπληξε και πάλι ζώνες αμάχων του Στεπανακέρτ με πυραύλους», δήλωσε μέσω του Twitter ο Αρτάκ Μπελγκαριάν, ο μεσολαβητής αυτής της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τα θύματα.
Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί άκουσε το πρωί δύο εκρήξεις, αφού η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν σε μια κατάπαυση του πυρός από σήμερα στις 11:00 (ώρα Ελλάδας).

Το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν

Από την πλευρά του, το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε πως «οι αρμενικές δυνάμεις βομβαρδίζουν ενταντικά κατοικημένες περιοχές (…) Το Αζερμπαϊτζάν παίρνει αντίστοιχα μέτρα».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΑ
Μπακού, Αζερμπαϊτζάν

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε συμφωνία Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για εκεχειρία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: