Λαβρόφ για Τουρκία: Ποτέ δεν την χαρακτηρίσαμε στρατηγικό μας σύμμαχο

FILE PHOTO: O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ,




Τις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία εξήγησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν είναι σύμμαχος, αλλά εταίρος.

Ο  Λαβρόφ, εξήγησε ότι η Ρωσία δεν είπε ποτέ ότι η Τουρκία είναι στρατηγικός σύμμαχος της Μόσχας, αλλά ένας πολύ στενός εταίρος. «Ποτέ δεν χαρακτηρίσαμε την Τουρκία ως στρατηγικό σύμμαχό μας, είναι ένας πολύ στενός εταίρος» είπε σε συνέντευξή του σε ρωσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

«Σε πολλούς τομείς, αυτή η εταιρική σχέση έχει στρατηγικό χαρακτήρα και, πράγματι, συνεργαζόμαστε στη Συρία, προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην επίλυση της κρίσης της Λιβύης. Η Τουρκία επιδιώκει επίσης να προωθήσει τα συμφέροντά της σε αυτήν την περιοχή» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το κύριο θέμα είναι ότι είναι απολύτως νόμιμο, εάν τα συμφέροντα είναι νόμιμα, είτε είναι η Τουρκία, είτε το Ιράν, τα ΗΑΕ, το Κατάρ […] πολλές χώρες σε αυτήν την περιοχή έχουν τα δικά τους συμφέροντα, τα οποία προβάλλονται πέρα από τα κρατικά σύνορα. Αυτή η προβολή γίνεται με διαφορετικό τρόπο».

«Συνεργάζονται για την υλοποίηση όλων των πρωτοβουλιών που προτείνουν οι τρεις εγγυητές του γύρου της Αστάνα (Ρωσία, Τουρκία, Ιράν). Και με αυτήν την έννοια, φυσικά, η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας και Ιράν διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο, σε περιοχές που κυβερνήθηκαν από τρομοκράτες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες από  Sputnik.gr μέσω sigmalive.com

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

 

Η σχέση Ρωσίας-Τουρκίας δοκιμάζεται στον Καύκασο: Θα είναι το “νεκροταφείο” της συμμαχίας τους;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: